• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Oran hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tk123
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Örnek tabloda belirtiğim üzere oranları hesaplamak için nasıl bir formül uygulamalıyız..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kod:
=(G10*100/(F10))*100/18
Bu şekilde deneyin.

.

Sayın Ömer öncelikle ilginize teşekkür ederim. Oranı kendim de hesaplata biliyorum açıklamayı eksik yazdım galiba (Kendi yaptığım formülü ekledim, sonuç sarı alandaki değerler olacak) sarı alanda olan kısımdaki formulü H sütunundaki oranlar sürekli değiştiği için formülü de sürekli değiştirmek gerekiyor birde liste çok uzun olunca baya bir uğraştırıyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Ben tabloda formül göremedim. Ayrıca açıklamanızdan ne istediğiniz belirsiz. Hangi sütunu bulmak istiyorsunuz.

İlk tabloda formül yoktu. İkinci mesaja tabloyu eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın mesajı düzeltip tekrar gönderdim. Bir üstteki mesajımdaki tabloyla aynı tablo formüllü.

Ekli dosyalar

Soruma yanıt alamadım. Hangi sütunu bulmak istiyorsunuz.

G sütunundaki değerlerinin aynısı J sütununda bulacak H sütunundaki değerler sürekli değiştiği için kimi zaman %45 kimi zaman 3/4 umarım anlatabilmişimdir.

Örnek : F10 daki değer 5.339,76 TL nin %18 bulup çıkan sonucun (H10) 2/3 alacak ve j10 hücresine yazacak sonuç 640,77
H sütunun daki değerler değişken değerlerdir.
Kimi zaman %45-%50 kimi zaman 3/4-1/3 vb

Kod:
=YUVARLA((F10*18%)*EĞER(EHATALIYSA(BUL("/";H10));H10;SOLDAN(H10)/SAĞDAN(H10));2)
Bu şekilde deneyin.
.

Teşekkürederim oldu. Sizi uğraştırdım kusura bakmayın.

Geri