• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

OptionButton ile ListBox'a veri almak ve aktarmak

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Saygıdeğer Arkadaşlar..! İyi çalışmalar dileğiyle selamlar..

Arkadaşlar, ekli dosyada mümkün olduğunca anlaşılır bir şekilde izah etmeye çalıştım. Çözüm için el atabilirseniz çok memnun olurum..

Sn.Ferhat bey'den almış olduğum bir çalışmaya ilaveler yaparak uyarlamaya çalıştım, yapamadığım yerler var..

OptionButton seçimi ile ListBox'a aldırılan verileri istenilen aralığa göndermek ve işareti kaldırılan verinin, yine ilgili aralıktan kaldırılması ile ilgili...

Ekli dosyalar

Bu kodu eskisi ile değiştirin.
Kod:
Private Sub ListBox1_Change()
    Application.Calculation = xlCalculationManual
        For i = 0 To ListBox1.ListCount - 1
            If ListBox1.Selected(i) Then
                If OptionButton1 Then Cells(i + 26, "h") = Cells(i + 26, "f") Else Cells(i + 26, "h") = Cells(i + 26, "g")
            Else
                Cells(i + 26, "h") = Empty
            End If
        Next i
    Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub

Saygıdeğer hocam..! Çok güzel olmuş.. İki durum daha var; Bu sizin elinizde çok daha sağlıklı olur.
- ListBox üzerinden her hangi bir verinin işaretini kaldırınca (H26:H50) aralığından da kalksın..
- OptionButton seçimi ile ListBox'a yüklenen verilerin yanında boş hücrelerde seçiliyor. Yalnız dolu hücrelerin yüklenmesini (seçilmesini) sağlayabilir miyiz..?

1. Sorunuz
Zaten kod bu şekilde çalışıyor.
2. Sorunuz
İlgili satırları aşağıdakiler ile değiştirin.
Kod:
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!F26:F" &[COLOR=RED] [B]SHEETS("Sayfa1").[f65536].End(3).Row[/B][/COLOR]
Kod:
ListBox1.RowSource = "Sayfa1!G26:G" &[COLOR=RED] [B]SHEETS("Sayfa1").[G65536].End(3).Row[/B][/COLOR]

Hocam..! acaba ben mi uyarlayamadım bilmiyotum, ama bir de şöyle söyleyeyim.. OptionButton'ların çalışmasında her hangi bir sorun yok. Örneğin OptionButtonlardan birini seçtiğimde ilgili veriler ListBox'a zaten hem de seçili olarak yükleniyor..
İşte bundan sonra, diyelimki ListBox içerisinden seçili olan 2.nci ve ... sıradaki verilerin işaretini kaldırmış olayım (optionbutton işareti değil, liste verileri işareti)
O zaman seçimi kaldırılmış olan veriler, kaynak hücreden (H26:H50 aralığından) de kalksın. Tekrar işaretlemiş olduğumda yine eski haline gelsin.
Yani; Sayfa 1'e gitmeden (H26:H50 aralığındaki) verileri (silme-yazma şeklinde) yönetmek istiyorum..

Hocam çok teşekkür ediyorum ve sizlere muvaffakiyetler diliyorum. Sizlere de zahmet verdim..
Eğer bir ara boş vaktiniz olursa, geriye sadece; boş hücreleri seçtirmeme işi kaldı..

örneğin, OptionButtonlardan her hangi birine tıklayınca; F26:F50 aralığının tamamını seçili (işaretli) bulunduruyor.

Bilakis; kaynak listede sadece (F26:F38 aralığında) veri mevcut.. Devamındaki (F39:F50 aralığında) veri olmadığı için boş hücreleri listbox'da seçili (mavi) bulundurmasın..

Son düzenleme:
O da tamam. 4 nolu mesajı tekrar düzenledim, 2. sorunuz için verdiğim cevabı inceleyin.

Geri