option refresh

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-01-2040
merhaba
Excel userform1'de 55 adet seçenekli (5 adet frame içinde) ve If komutu uygulanmış optionbutton kullanıyorum.Fakat çoğu zaman dosya açıp sayfada userform aç butonuna tıkladığımda hata veriyor ve dosya kurtarma komutu devreye giriyor.Bu konuyu bir türlü çözemedim.Acaba optionbuttonlar basılımı kalıyor nedendir anlayamıyorum.Bu sebeple
Tüm optionbuttonları boşaltan aşağıdaki kodu userformun açılışına eklediğimde "me" hatası alıyorum.

For x = 1 To 55
Me.Controls("OptionButton" & x).Value = False
Next

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Optionbutonların seçili olması ile ilgili bir hata olmayacağını düşünüyorum.

Ayrıca bir tanesinin seçili olması gerekiyor.Özellikle bu kadar fazla nesne bulunan userformlarda kodların iyi tasarlanması gerekiyor.Kodlarda mutlaka çakışma oluyor.

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
ilginiz için teşekkürler.Gün boyunca bu konuyla uğraştım henüz neticeye ulaşamadım.Sanırım tespitiniz çok doğru.Optionbuttonların hepsini sildim fakat userformdaki kapat butonuna tıkladığımda yada herhangi bir makro ile ilgili butona tıkladığımda yine dosyanız
"Microsoft Excel bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor. Bu durumdan dolayı özür dileriz."
komutu çıkıyor ve dosya kapanıyor.Çok sayıda kod var ve option buttonlar yerine checkbox kullansammı diyorum.
Programda çeşitli makinalar var ve her makinanın çalışma çapları değişik.Optionbuttonu tıkladığımda diğer optionbuttonları invisible yapıp kendisi ile ilgili olanları açıyor.Aç kapa,aç kapa şeklinde bir durum.
Araştırmaya devam ediyorum.
tekrar teşekkürler

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
birde ilginç bir durum daha var.Dosya hata verdiğinde kapatıp tekrar açıyorum ve VBA sayfasına girip tasarımdaki herhangi bir yeri tıklayıp kodları açıyorum.Hiç bir işlem yapmadan tekrar userforma döndüğümde sorun kalkıyor.Yani hata vermesini engellemek için ilk seferde VBA sayfasına girip herhangi bir yeri tıklamak sorunu çözüyor ama direk açarsam eğer açılan userformdan herhangi bir nesnenin üzerine tıkladığımda hata veriyor.

Excel Vers. ve Dili
(Excel 2016 - İngilizce)
30-11-2022
Peki kod ekranında F8 ile kodlarınızı satır satır çalıştırmaya çalışınız.

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
06-01-2040
userform içindeki nesneleri azalttım...250 adet textbox sildim düzeldi.Çok teşekkürler