• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Onemli Gunler Takvimi - Diger Aylarada Yansitma

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
Arkadaslar takvimde ocak ayinda gorunen kredilerin diger aylar icinde gorunmesini istiyorum, yalniz her ay ayni gitmiyor repayment adli sheetteki hangi ayda odemesi varsa o aylara comment acsin istiyorum; boyle bir calisma yapilabilirmi acaba ?

Son düzenleme:
dosyada yanlislik varmis duzenleme yaptim yalniz hala sorunumu halledemedim..

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuz net değil. Yapılması gerekeni detaylı açıklayınız.

Omer hocam repayment sheetinde F-Q sutunlarii arasi 1-12 arasi sayilar var bunlar aylar oluyor..

altlarinda bankalarin satirlari var ve aylarla kesisen bolumler o ay o bankaya yapilacak olan odeme oluyor.. bos olan bolumlerde o aylar odeme yok benimde istegim credit calender sayfasinda suan sadece ocak ayinda gorunen commentlerin diger aylardada hangi ayda odeme varsa gorunmesidir..

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

Ömer hocam iki sorum olcak birincisi, Ay = Month(Target.Value) + 4
burayi anlamadim aciklama yaparsaniz sevinirim + hocam bide bazi gunlerde comment vermiyor suan sizde boyle bir sorun varmi ve ayni gunde birden fazla odeme varsa commentlerde yine bir tane gorunuyor..

yanlis olucagini dusundugum bir yeri yazmistim dogruluguna karar verdim :) mesajimi duzelttim..

Son düzenleme:
#6 nolu mesajdaki eki yeniledim, tekrar incelermisiniz.

Ay = Month(Target.Value) + 4

Bu kısım ise,

Cells(Sat, Ay) Ay olarak tanımlı alanı sütun olarak kullandık, reyp.sayfasında ay lar 5.sütundan başladığı için + 4 gelmiştir. Ay olarak değilde sütun numarası olarak aramış olduk. Tabi veri düzeni buna uygun olduğu için bu şekilde yapılmıştır.

.

Hocam mukemmel o halde suan sadece repayment sayfasindaki bazi aylarda odeme rakami yok oradaki krediler 3 aylik filan yada farkli vadelerde olarak farzedin oralar egerki bossa o gunlere calender sayfasinda comment gelmemeli.. Ayrica az onceki mesajimda da soylemistim ama bazilarina 20 sine ornegin commentler her ayda gelmemis rengi degismis olsada..

Dosyayı şu şekilde düzenledim ona göre inceleyip eksikleri yazarmısınız.

Ay kısmında yani E3: Pson aralığında değer yoksa gün ve ay denk gelse bile açıklama gelmez.

Ayrıca B:C sütunlarındaki tarih aralığı ödeme günün dışında kalırsa açıklama gelmez.

Mantık olarakta bu şekilde olması gerekiyor sanırım.

Renklendirmede bu şartlar olmadığı için karışıklık olmuş olabilir.

evet hocam sorun dediginiz gibi cok sagolun elinize saglik, sihhatli mutlu gunler diliyorum hocam kolay gelsin..

Önemli değil, sizde saoğlun. İsterseniz biçimdeki şarta bu iki ilaveyide yapabilirim. Fakat dosyada gözle görünen bir yavaşlama olur.

.

aslında omer hocam suan onunla ugrasıyorum, yavaslamasından cok kacmaması onemlı benım ıcın dosyanın son halını tamamladıgımda kı burdan sonrası artık fonksıyonlarla her departman buradan kredılerını gorucek o yuzden kafa karıstırmasa ıyı olur o bolumler..

Aşağıdaki işlemleri uygulayınız. ( Detaylı deneme yapmadım )

gun ve months tanımlada mevcuttu. Ek olarak tanımlamaya ilave yapılacaklar.

Kod:
odeme  =repayment!$E$3:$P$1001
Kod:
yil1  =repayment!$B$3:$B$1001
Kod:
yil2  =repayment!$C$3:$C$1001
Koşullu biçimlendirmedeki formül,

Kod:
=VE(C5<>"";EĞERSAY(gun;GÜN(C5))>0;TOPLA.ÇARPIM((yil1<=C5)*(yil2>=C5))>0;İNDİS(odeme;KAÇINCI(GÜN(C5);gun;0);KAÇINCI(AY(C5);months;0))>0)

Denermisiniz.

Aralıkları dinamikte yapabilirsiniz..

Eki inceleyin.

.

Ekli dosyalar

elinzie saglik hocam bu calisma bir cok kisinin isine yarayacaktir umarim elinize saglik, minnettarim..

Merhaba,

Konuyu açan sayın Mustafaine'ye, konuyu çözümleyen sayın Ömer'e, çözümden faydalanan bir üye olarak teşekkür ederim,

Saygılarımla.

değerli bilgileriniz için teşekkuru bir borc bilirim

Geri