• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ondalık sayıların tam sayı olması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan henry66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel
Sayın arkadaslar benim yapmak istediğim deger girilen sütünlara ondalık sayı yazıp tam sayı olarak deger alabilmektir örnek mesela 11,1+22,5+66,4=100 Bunu Nasıl uygularımBir türlü araştırdım ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Yardım edecek kimse yokmu acaba D E F sütünlarına kesirli sayı girip toplam değer olan 100 verdiği halde hata veriyor toplam değer 100 olmalıdır diye bu sorunu çözecek kimse yokmu :(

Merhaba,

Sadece hatanın nedeni ni sorarsanız,

Dim i%, ii%, iStn%, iStr%, lngSnsNo1&, lngSnsNo0&, lngSnsNo2&

Burada D,E,F sütunları için tanımlanan kırmızı işaretli değişkenler & simgesi ile Long değşken türü ile tanımlanmıştır. Bu değişken türü "2,147,483,648 ile -2,147,483,647" arasında tamsayı değer alabilir. Bu yüzden girdiğiniz ondalık sayıları tam sayı olarak görmektedir.

Yani,

11,1+22,5+66,4 Burada,

11+22+66 = 99 sonuçunu bulur.

100 eşitliğini bu yüzden sağlamamaktadır.

Çözüm ne derseniz. Değişken türünü değiştirip istediğiniz bölüm yapılabilir fakat kodlamanın tüm içeriği tam sayılara göre yapıldığı için tüm düzenin mantığını bulup yeniden değiştirmek gerekir. Bunun için kodları yazandan yardım almanız daha doğru olacaktır.

.

YUKARI YUVARLA komutu ile yapılması dediğiniz aynı sonucu vermeyecek mi ?

Kod:
Sub yukarıyuvarla()

Set s1 = Sheets("sayfa1")

sat = s1.[C65536].End(3).Row

For i = 4 To sat

s1.Cells(i, 5) = WorksheetFunction.RoundUp((s1.Cells(i, 3)), 0)

sat = sat + 1

Next
End Sub

Belki fikir verebilir.. saygılar..

Ekli dosyalar

Hocam ben bu isin acemisiyim ben zaten bu belgeyi buradan indirdim hsayar yanlıs hatırlamıyorsam üye adı buydu kendisine mesaj olarakda ilettim ama kim bilir ne zaman cvp alırım totomatik olarak arattırdıgım zaman bulmustum orada arkadasın biri baska bir link vermis bu sitede bulunan oradan indirmistim anlasam bu formul isinden falan inanın sizi rahatsız etmem cok tesekkurler..

Anladım. Tamamen baştan mantığını kurgulayıp yazacak vaktim yok maalesef.

Eğer girilen değerlerin toplamını yaptıktan sonra, küsüratlı değilde tam sayıya dönüşüp hesaplamaya girmesinde bir mahsur yoksa ona göre kodu değiştirebilirim.

.

Hocam benim istediğim sadece Ben D E F sütünlarına ondalıklı sayı gireyip fakat toplamda yine %100 olarak algılasın baska bisey istemiyorum Küsüratlı falan istemiyorum sadece ben dediğim sütünlara kusuratlı gireyip sonucta yine toplam değer 100 olarak versin yardımcı olurssanız sevinirim

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

Malesef hocam yine aynı hatayı verdi ben dediğim sütünlara ondalık sayı olarak girdim degerlerin toplamı 100 oldugu halde hata verdi değerlerin toplamı 100 olmalıdır diye

Değerleri değiştirmeden hata veren dosyayı eklermisiniz.

Hocam Dosyanın orjinalı burada ilk indirdiğim yani sizin düzenlediğiniz değil

Ekli dosyalar

Sayın henry66,

Beni yanlış anladınız sanırım. Ben sizden orjinal dosyayı istemedim. Benim düzenlediğim dosyayı denediğinizi ve hata aldığınızı söylediniz, bende benim eklediğim dosyayı denerken ne durumda hata aldığınızı görmek için o dosyayı istemiştim.

#9 numaralı mesajda eklediğim dosyayı tekrar deneyin, hata alırsanız dosyayı o haliyle verileri bozmadan foruma ekleyinki bende nerde hata yaptığımı görebileyim.

Dosyayı yeniledin. Tekrar incelermisiniz.

.

Ekli dosyalar

Hocam eLLErine Saqlık Sorun Hic Bir Sorun Yok Cok tşk. Ettim KoLay qeLsin...

Geri