• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ölçüte uyan verileri al

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba arkadaşlar sorunum şu ekte olan exel dosyamdaki sayfa 1 de yer alan yaş bölümündeki yaşa 1 yazdım diyelim verı sayfasındaki yaş kısmında yer alan 1 yaşın yanındaki rakamların birim fiyatta çıkmasını istiyorum ve en önemlisi birde cins adında bi sütunum var yani diyelimki verimde araba yaş 1 200lira ev yaş 4 500 lira şimdi sayfa 1 de cinslerde bu tarz şeyler çıkacak ev araba vs veri tabanımdada bu dosyalar var ancak ayriyetten fiyatlarıda yazıyor yani kısacası ben araba yaşını seçtigimde arabanın fiyatı evi seçtigimdede evin fiyatının çıkmasını istiyorum biliyorum çok zor ama yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((VERI!$A$2:$A$100=C3)*(VERI!$B$2:$B$100=D3)*(VERI!$C$2:$C$100))

Not: Soru başlıklarınızı konunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemeye özen göstermenizi rica ederim. Yeni üye olduğunuz için başlığı ben düzelttim. Ayrıca sorunuzu sorduktan sonra kısa aralıklarla hatırlatma mesajı yazmanıza gerek yok, zamanı olan bir arkadaşımız sorunuzu yanıtlayacaktır.

Forum kurallarını okumanızı tavsiye ederim.

İyi çalışmalar.

Ömer hocam izniniz ile alternatif olması için;

Dizi formülüdür, formülü G3 hücresine girdikten sonra ctrl + shift + enter yaparak giriniz.
=İNDİS(VERI!$C$2:$C$500;KAÇINCI(1;EĞER(VERI!$A$2:$A$500=C3;EĞER(VERI!$B$2:$B$500=D3;1));0))

Not: Excel dosyanızın otomatik hesaplama seçeneği kapalı durumdadır.Bu şekilde hiçbir formül siz F9 tuşuna basmadığınız taktirde hesaplama yapmayacaktır.

Geri