Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Dosyanızdan bir şey anlaşılmıyor maalesef. Sizin uzmanlık alanınızla ilgili bir şey olduğundan siz ne istediğinizi o ifadelerle anlatabildiğinizi düşünüyorsunuz ama biz maalesef anlamıyoruz.
Mesela:
B15 hücresindeki ± 0.3 ifadesi için okla şöyle bir açıklama yazmışsınız:
"50,30 ve 49,70 dısında geldıgınde degerı degısmesı gerek mektedır"
Değişecek de ne olacak, neye göre değişecek, neresi değişecek?
I sütunu için "maksimumu sınır" ve "geçtiği zaman otomatik değişecek" gibi ifadeler kullanmışsınız. Yine soruyorum değişecek de ne olacak, nerenin nasıl değişmesini istiyorsunuz?
Yapmak istediğinizi; "şu sütüunda/hücrede şöyle olduğu zaman, bu sütüun/hücre şöyle olsun" diye belirtirseniz daha iyi olur. REnginin mi değişmesini, yazı tipinin mi değişmesini; yanıp sönmesini mi; hücrede başka bir şey yazmasını mı istiyorsunuz lütfen belirtin.
gunluk olcum tablosu tutmaktayım parcaların uzunluklarını ornegın olması gereken deger (b16) 130mm (b15te) toleranslar verılmıs 0,3 mm buyuk veya kucuk olabılır yanı max 130,30 min 129,70 arasında olması gerekmektedır.
b18:b23 arasına olcudugum olculerı yazıyorum b24 formul yazılılıp sonucu almam lzm ben dıgerlerı ıcın duzenlerım orn : b18:23 arasındaki olculer ıcınde max 130,30 ve 129,70 arasındaysa b24 ok işareti eger yuksekse +ne kadar yuksek oldugu veya dusukse -nekadar dusuk oldugunu gosterecek bı formul gerekmektedır aynı sutundakı sayılar hem- hem + olma ıhtımalı yoktur ya toleranslardan yuksek oluyor yada dusuk yada tolerans ıcınde
Şu anda dosyanızla uğraşıyorum ancak şu uyarıyı yapmak istiyorum:
Hesaplama gereken hücrelerde sayı tipinin "metin" olarak belirlenmesi excelde hatalı sonuçlara yol açmaktadır. Çünkü excel metin olarak biçimlendirilmiş sayıları hesaplamalarda kullanamaz. Öncelikle tüm metin biçimlileri sayıya çevirmeniz ve tüm verileri tekrar girmeniz gerekiyor. Bu her zaman aklınızda olsun.
Ben bir çalışma yaptım, ancak +- olabilecek durumlarda şimdilik sadece "Hata" yazdırabiliyorum, iki farklı durumdaki farklılığı (yani fazlaysa fazlalığı, eksikse eksikliği belirtme) formüle dökemedim, O.K ve max olan sütunlarda problem yok.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.