• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Okulların yardım alacak öğrenci sayılarını tesbit

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Arkadaş ekli dosya açıklama ayrıca var fakir öğrencilere yapılan nakit yardımın okullara öğrenci sayılarına bağlı olarak dağıtmak için makroyu çalıştıramadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Neden öğrenci sayılarıyla belirlenmiş olan ücretleri çarpıp hepsini toplamıyorsunuz?Soruyu yanlış mı anlıyorum?

Ya da sorun her ay değişen yardım miktarı ile alakalı ise toplam yardım miktarını toplam öğrenci sayısına bölerek önce 1 kişi o ayki yardım miktarını bulup, sonra tüm okullara buna göre dağıtılabilir.
Mesela "f4"'e şunu yazın "=(ANA/ög)*E4" sonra aşağı çekerek çoğaltın.

Dağıtılacak para sınırlı öğrencilerin tamamına vermek mümkün değil,bu nedenle her her okuldan yardım alacak öğrenci sayısına orantılı olarak belirlemek gerekiyor. Bir okulda 100 öğrenci va 9 kişi alabiliyor, 20 öğrenci var yardım alan 2 kişi v.s. gibi

Peki yardım alacak öğrenci sayısının toplam öğrenci sayısı ile olan ilişkisi ne? Örneğin % 10 gibi bir değer var mı?. Tüm şartlarını söyleyin önce...

Yardım dağıtımı

Dağıtılacak para sınırlı öğrencilerin tamamına vermek mümkün değil,bu nedenle her her okuldan yardım alacak öğrenci sayısına orantılı olarak belirlemek gerekiyor. Bir okulda 100 öğrenci va 9 kişi alabiliyor, 20 öğrenci var yardım alan 2 kişi v.s. gibi

İstediğiniz böyle bir şey mi acaba

Ekli dosyalar

Verilecek toplam para belli,para verilecek öğrenci sayısı da belli, her öğrenciye vereceğimiz para da belli, istediğimiz;Toplam öğrenci sayısı dikkate alınarak her okuldan yararlanan öğrenci sayısını belirlemek?

Verilecek toplam para belli,para verilecek öğrenci sayısı da belli, her öğrenciye vereceğimiz para da belli, istediğimiz;Toplam öğrenci sayısı dikkate alınarak her okuldan yararlanan öğrenci sayısını belirlemek?

eklediğim proğramı inceleyin...

Sn: otufan; biz anlamamış sorunu ama Sn Altınyayla anlamış....

Geri