• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

okul listesi için Öğrenci not ders durumlarını filtreleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
MS 2010
merhaba,

okulumuzun tüm öğrencileri excel listesinde. biz ise bir istatistik çıkarmak istiyoruz. ama çıkarmak istediğimiz istatistik ise benim excel bilgimse buna hiç yetmiyor.
şimdi şöyle diyeyim. 3bin öğrenci var. Lise 1,2,3,4 şeklinde sınıf sekmesi var.
biz şimdi şöyle bir liste yapmak istiyoruz. öğrencilerimizin D4 ingilizce, E4 matematik, F4 fizik, G4 kimya, H4 biyoloji şeklinde filtrelemelerimiz var.
Şimdi yapmak istediğimiz şeyleri sıralayayım, size zahmet bunun formülünü bana söyleyin.
(EN ÖNEMLİ ŞEY ŞU: FİLTRELEME YAPTIĞIMDA FİLTREYE GÖRE SONUÇ ÇIKARMASI LAZIM!! BENİM YAPTIKLARIMDA FİLTRE VAR YOK, HEP AYNI GENEL SONUÇLARI ÇIKARTIYOR)
1-tüm okul listesinde ingilizce sekmesinde 0-44 puan arası kaç öğrenci var, 45-54 puan arası kaç kişi, gibi öğrencilerden kaç kişi 1 kaç kişi 2 kaç kişi 5 almış bunun istatistiğini çıkarmamız gerekiyor.
BUNUN YANINDA BU FORMÜL ÖYLE OLMALI Kİ BEN LİSE 1 ŞEKLİNDE FİLTRELEME YAPTIĞIMDA SADECE LİSE 1 OLANLARIN 1 ALAN 2 ALAN YADA 5 ALANLARIN SAYISINI ÇIKARMASI LAZIM.

Öğrenci bilgileri paylaşmak yasak olduğundan okulun bilgilerinin örneğini bile veremiyorum ama eminim işin uzmanları benim meselemi anlamışlardır.

2-Birde şu lazım. filtrelenmiş öğrencilerden en yüksek not, en düşük not ve filtre ile listelenmiş olanların hepsinin notlarının ortalaması

3- her öğrenci fizik dersi almıyor. bu sebeple fizik dersinde notu olan kaç kişi var.

4- sonra bu bahsettiğimiz ortalamalara ders notlarına bir de bayanların ve erkeklerin diye formül içinde ayrıştırabiliyormuyuz?
yani erkeklerde ingilizce ortalaması, bayanlarda ingilizce ortalaması, ve toplamda ingilizce ortalaması.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
"ACİL YARDIM - UZMANLAR BEKLENİYOR" ibarelerini kullanmadan sadece "Öğrenci not ders durumlarını filtreleme" şeklinde bir konu başlığı yazmış olsaydınız, yardım alma şansınız daha yüksek olurdu. Kullandığınız kelimeler, Forum Kurallarına aykırıdır.

Valla şimdi değiştireyim dedim ama değişmiyor.
Okul listesi yazdım genel olarak. Yani okul listesinde notlardan başka birşey olmaz diye ve iş karışık diye uzman ibaresini de yazdım.

Örnek DOSYA ekleyiniz.

Gerçek isimler olması şart değil....

altın üyesiniz, foruma dosya ekleyebiliyorsunuz,
çok gizli değil ise, örnek bir dosya eklerseniz, yardımcı olmaya çalışalım,

yoksa bizim örneklerimiz size uymayabilir,

iyi çalışmalar,,,

altın üyesiniz, foruma dosya ekleyebiliyorsunuz,
çok gizli değil ise, örnek bir dosya eklerseniz, yardımcı olmaya çalışalım,

yoksa bizim örneklerimiz size uymayabilir,

iyi çalışmalar,,,

şimdi örnek bir dosya oluşturdum ve ekledim. yardımlarınızı bekliyorum.
FİLTRELEME YAPILDIĞINDA FİLTREYE GÖRE VE BOŞ OLANLARI SAYMADAN İŞLEM YAPMASI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ.

Dosyanız eklidir.
İki farklı çözüm gösterilmiştir.
Örnekleri verilen çözümlerden yararlanıp çoğaltabilirsiniz.

Ekli dosyalar

teşekkürler. formül ile sayfası tam istediğim şey.
ancak filtrelemeyi kırmızı yerler şeklinde değil de, excel'in kendi filtresi ile yapmamız mümkün mü?
benim ilk sayfada yazdığım yerler var ya. oralara formülleri uygulayabilirmiyiz?
sizin verdiğiniz formüller güzel ancak cinsiyet kısmında bayan yada erkek öğrencilere bakabiliyor ama hepsine birden bakamıyoruz. matematik fizik ayrı ayrı bakılıyor ama tüm dersler olarak bakılamıyor.
o bakımdan excel'in kendi filtreleme sistemiyle entegre şeklinde olabilirse, tüm derslere ve ayrı ayrı şekilde bakma imkanımız olacak.

yardımlarınız için çok teşekkürler

Bakın mesela ben kendim uğraştığım kodları misal olarak göstereyim.
bu örnekte SINIFI kısmında Lise 1 olanlar filtrelenmiş durumda.
ama yukarıdaki formüller sadece lise 1 olanları değil hala tüm okulu göstermekte. benim en temel sorunum bu.

bu sayfa üzerinden hataları düzenleyebilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Bir örnek vereyin
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ALTTOPLAM(3;KAYDIR(D9:D1000;SATIR(D9:D1000)-SATIR(D9);;
1));--(D9:D1000>45)*--(D9:D1000<55))

Bu mantıkla yapabilirsiniz.

Dosyanız eklidir.

hocam süpersiniz sizi ayakta alkışlıyorum :bravo:

her türlü excelime uyarlayabileceğim bir şekilde olmuş, çok teşekkür ediyorum.

NOT: Bu sitede REP sistemi yok mu? yani turist i şikayet etme sistemi var ama teşekkür sistemi yok. yada varda yerini ben mi göremedim?

varsa da yoksada +REP @turist ;)

hocam süpersiniz sizi ayakta alkışlıyorum :bravo:

her türlü excelime uyarlayabileceğim bir şekilde olmuş, çok teşekkür ediyorum.

NOT: Bu sitede REP sistemi yok mu? yani turist i şikayet etme sistemi var ama teşekkür sistemi yok. yada varda yerini ben mi göremedim?

varsa da yoksada +REP @turist ;)

İşinize yaradıysa, ne mutlu bize.
Sadece bana değil, yardım etmeye çalışan GÖNÜLLÜ bütün arkadaşlarımıza REP :) .....

yaradı tabiki. çok teşekkürler. herkese çok teşekkürler.
birde listeye şunu eklemek istiyorum.
bir sütundaki en yüksek puanlı öğrenci, en düşük puanlı öğrenci ve tüm hepsinin not ortalaması.
(öncekilerde olduğu gibi excel filtrelemesi yaptığımda, filtreden süzülü olanların içinden bunları çıkarması gerekiyor)

Örnek dosyanızı ekleyip, istediğiniz sonuçların ne şekilde ve nereye yazılmasını belirlerseniz; cevap almanız daha kolay olacaktır.

örnek dosya ekte.
formül yazılacak kısmı sarıya boyadım. açıklama kısımlarını da kırmızı ile yazdım.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri