• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

öğrencileri sosyal kulüplere dağıtmak

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba!
Arkadaşlar ekteki dosyada a sütununda isimler,b sütununda seçmiş olduğu kulüpler yer alıyor.E;F sütununda bu kulüplere gidebilecek maksimum öğrenci sayısı yer almakta.H:U sütunlarıda öğrencileri yerleştireceğimiz kulüpler yer alıyor.
Öğrencileri yerleştirme işlemi A sütunundaki isimlerden en üstte bulunacak şekilde yerleştirilecek.Yerleştirdikten sonra bir altta bulunan öğrenciyi tercihlerine göre yerleştirecek.
Dikkat etmemiz gereken 2 unsur var.
1. Kulübün alacağı maksimum öğrenci sayısından fazla öğrenci yerleştirilemeyecek.Öğrneğin beslenme kolu için bu değer 3. Üçten fazla öğrenci bu kulübe yerleştirilemeyecek.
2.Her kulübe en az bir öğrenci yerleştirecek.Bu kısım biraz zor ayarlanır belki.Önce öğrencileri yerleştirecek.eğer kulüpler öğrenciler tarafından seçilmemişse, excel açıkta kalan öğrencileri bu seçilmeyen kulüplere atayacak.

Ekli dosyalar

Bende ödev dağıtımı ile ilgili bir dosya var.
%100 hatasız çalıştığını söyleyemem ama, vb konusunda bilgili arkadaşların düzeltmeleri ile daha iyi hale getirilebilir sanırım. Sosyal kulüpler için de uygulanabilir bir çizelge.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Örnek bir dosya hazırladım. Eki inceleyin eksiklikler varsa gidermeye çalışalım.
Kod:
Dim knt As Boolean
Sub yerlestir()
[h2:u6].ClearContents
For x = 2 To [b65536].End(3).Row Step 5
Sat = x
knt = False
Son = 1
Do
Set Bul = [h1:u1].Find(Cells(Sat, "b"), lookat:=xlWhole)
Say = WorksheetFunction.CountA(Range(Cells(2, Bul.Column), Cells(6, Bul.Column)))
Set BulSayi = [e2:e15].Find(Cells(Sat, "b"), lookat:=xlWhole)
If Say < Cells(BulSayi.Row, "f") Then
rw = Cells(65536, Bul.Column).End(3).Row + 1
Cells(rw, Bul.Column) = Cells(x, "a")
knt = True
End If
Sat = Sat + 1
Son = Son + 1
Loop While knt = False And Son < 5
Next
End Sub

Ekli dosyalar

İyi geceler,
dosyanızı biraz değiştirerek bir alternatif de ben ekledim. Mustafa bey'in ustaca kodlarını uzun uzun incelememiz gerekir bu arada, çok teşekkürler.

Ekli dosyalar

Sn leumruk ve dentex ikinize de çok teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Zaten Mustafa Bey'in kodları inceleye inceleye çok az da olda makro öğrendim.Bir kez daha çok teşekkür ederim kendisine.

Selamlar, üzerinden bir yıl geçmiş konuyu hortlatmak gibi olacak ama Metin Karaağaç tarafından eklenmiş olan ödev dağıtım uygulamasında öğrencinin ödev aldığı dersi öğrenci adının karşısına nasıl yazdırabilirim. Bir de normalde excelde hücreler 1-2-3- a-b-c olarak sıralanırken söz konusu excel uygulamasında her iki alanda sayılar bunun sebebi nedir? Sosyal kulüp programında olduğu gibi ders adı altında o dersten ödev alan öğrencileri sıralansa da olur. Excel ve makro bilgi olmadığı için beceremedim... Şimdiden ilgilenecek arkadaşlara teşekkürler

Son düzenleme:
Bence sorununuzu istediğiniz dosya ile destekleyip yeni bir başlıkla açın. Bu durumda yardım alma şansınız fazla olacaktır. Metin beyin eklediği dosya şifreli, bu yüzden kodları inceleyemedim (kendi adıma :) )

Arkadaşlar benim eklediğim dosyanın vba şifresi "7864460".
Kod bilgisi olan arkadaşlar istedikleri düzenlemeleri yapabilirler.

Geri