• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

öğrencileri aldığı nota göre gruplandırmak

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar dosyada öğrenci listesi ve aldıkları notlar mevcut.Bu öğrencileri aldıkları notlara göre nasıl gruplandırabilirim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

D2 hücresine,

Kod:
=EĞER(SATIR(A1)>EĞERSAY($B:$B;SÜTUN(A1));"";İNDİS($A$1:$A$26;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$26=SÜTUN(A1);SATIR($B$2:$B$26));SATIR(A1))))

Formülünü yazarak formülü tablonun diğer hücrelerine kopyalayınız..

Dizi Formülüdür..

.

Sn espiyonajl çok teşekkür ederim.Allah sizden razı olsun.

sn espiyonajl
=EĞER(SATIR(C1)>EĞERSAY($B:$B;SÜTUN(C1));"";İNDİS($A$1:$A$26;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$26=SÜTUN(C1);SATIR($B$2:$B$26));SATIR(C1))))
bu formulü biraz anlatabilir misinz?

sıralama karışık olsaydı ne yapardık.d1 hücresine 3,e1 hücresine 1 alanları koysak aynı formulü mü kullancaktık.

sn espiyonajl
=EĞER(SATIR(C1)>EĞERSAY($B:$B;SÜTUN(C1));"";İNDİS($A$1:$A$26;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$26=SÜTUN(C1);SATIR($B$2:$B$26));SATIR(C1))))
bu formulü biraz anlatabilir misinz?

Linkte 8. mesajda daha önce anlatmıştım, inceleyebilirsiniz..

İki formül arasındaki fark ölçütü herhangi bir hücreden değilde SÜTUN(A1) fonksiyonundan almasıdır, bunun kullanmamın nedeni notlar 1 2 3..şeklinde ilerlediği içindir, SÜTUN(A1) in değeri 1 dir SÜTUN(B1) in 2...formülü sağa kopyalarken bu şekilde ilerlediği için ölçüt yerine bu fonksiyonu kullandır, geri kalanı linkte anlatılmıştır..

http://www.excel.web.tr/f47/dersleri-tabloya-tas-ma-t59993.html

.

sıralama karışık olsaydı ne yapardık.d1 hücresine 3,e1 hücresine 1 alanları koysak aynı formulü mü kullancaktık.

Bu şekilde olsaydı,

SÜTUN(A1) yerine =--SOLDAN(D$1;1) Fonksiyonunu kullanabilirdik..

.

Sn espiyonajl olayı az da olsa çözmeye çalıştım.Peki notları 100lük sisteme göre nasıl yapardık.formüldeki değişikliği görmek için merak ettim.

Ekli dosyalar

Sn espiyonajl olayı az da olsa çözmeye çalıştım.Peki notları 100lük sisteme göre nasıl yapardık.formüldeki değişikliği görmek için merak ettim.

Merhaba,

Kod:
=EĞER(SATIR(A1)>[COLOR=red]TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$26>=--SOLDAN(D$1;BUL("-";D$1)-1))*($B$2:$B$26<=--PARÇAAL(D$1;BUL("-";D$1)+1;3)))[/COLOR];"";İNDİS($A$1:$A$26;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$26>=--SOLDAN(D$1;BUL("-";D$1)-1);EĞER($B$2:$B$26<=--PARÇAAL(D$1;BUL("-";D$1)+1;3);SATIR($B$2:$B$26)));SATIR(A1))))

Formülünü kullanabilirsiniz.

Formüldeki,

Kod:
TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$26>=--SOLDAN(D$1;BUL("-";D$1)-1))*($B$2:$B$26<=--PARÇAAL(D$1;BUL("-";D$1)+1;3)))

kısmı tabloya bir satır daha ekleyerek D1 hücresine yazarak yan hücrelere kopyalamanız daha doğru olur, bu şekilde formül daha hızlı çalışacaktır..Bu şekilde bu ibare yerine D$1 yazabilirsiniz..

.

espiyonajl oldu ancak

Formüldeki,
TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$26>=--SOLDAN(D$1;BUL("-";D$1)-1))*($B$2:$B$26<=--PARÇAAL(D$1;BUL("-";D$1)+1;3)))kısmı tabloya bir satır daha ekleyerek D1 hücresine yazarak yan hücrelere kopyalamanız daha doğru olur, bu şekilde formül daha hızlı çalışacaktır..Bu şekilde bu ibare yerine D$1 yazabilirsiniz..

kısmı anlamadım.nereye satır ekleyecem

espiyonajl oldu ancak

Formüldeki,
Kod:
TOPLA.ÇARPIM(($B$2:$B$26>=--SOLDAN(D$1;BUL("-";D$1)-1))*($B$2:$B$26<=--PARÇAAL(D$1;BUL("-";D$1)+1;3)))kısmı tabloya bir satır daha ekleyerek D1 hücresine yazarak yan hücrelere kopyalamanız daha doğru olur, bu şekilde formül daha hızlı çalışacaktır..Bu şekilde bu ibare yerine D$1 yazabilirsiniz..

kısmı anlamadım.nereye satır ekleyecem

Örnek dosyayı incelermisiniz..

.

Ekli dosyalar

Sn espiyonajl çok teşekkür ederim.
Sn espiyonajl siz excel'i nerden öğrendiniz.Benim de sizin gibi olabilmem için ne yapmam gerekir?

kardeş çalışıyom zaten.ama altyapıyı oluşturamadım bir türlü.

kardeş çalışıyom zaten.ama altyapıyı oluşturamadım bir türlü.

Sn espiyonajl gibi olmak biraz zaman alır ama Uzman olmak için bol bol deneme yapmalısınız. Kendiniz deneme yanılma yöntemiyle bişeyleri başarmalısınız. Yani bu işin mantığını anlayıp kendiniz çözümler üretmelisiniz. Excelde Vardığınız sonuç aynı fakat sonuca gitme şekilleri farklıdır. Ben böyle yazıyorum ama bende henüz çok çok başındayım..:)

=EĞER(SATIR(A1)>EĞERSAY($B:$B;SÜTUN(A1));"";İNDİS($A$1:$A$26;KÜÇÜK(EĞER($B$2:$B$26=SÜTUN(A1);SATIR($B$2:$B$26));SATIR(A1))))

bu formul makro ile yapılabilir mi.düğme olmayacak.makro değiştiğinde otamatik bulacak.

dizi formulleri çok olduğundan dosyayı kasıyor makro çözüm var mı?

hocam teşekkür ederim ama bana makro çözüm lazım.

Geri