• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

öğrenci ödev raporu almak

Excel Vers. ve Dili
2010
Sevgili arkadaşlar, Öğrenci test ve ödevlerini raporlaştırabilmek için sizden yardım istiyorum. Forumda benzer test takip çizelgeleri olmasına rağmen istediğim verileri raporlaştırma konusunda uyarlamalarını yapamadım. Bu konuda çok bilgili de değilim.

Nasıl bir yardım istediğimi eklediğim form üzerinde görünce daha iyi anlayacaksınız. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
. . .

Makro ile yapmak isterseniz, ekteki dosyayı inceleyiniz.
Sarı dolgulu alanlara veri girişi yapıp, listele botununu tıklayınız.

Kod:
Sub kod()
Range("A4:G65536").ClearContents
sat = 4
For i = 2 To Sheets("Sayfa2").[B65536].End(3).Row

If Range("A2") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "B") And _
Sheets("Sayfa2").Range("H" & i) >= CDate(Range("C1").Value) And _
Sheets("Sayfa2").Range("H" & i) <= CDate(Range("D1")) Then

Range("B2") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "C") & " " & Sheets("Sayfa2").Cells(i, "D")
Cells(sat, "A") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "E")
Cells(sat, "B") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "F")
Cells(sat, "C") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "G")
Cells(sat, "D") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "H")
Cells(sat, "E") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "I")
Cells(sat, "F") = Sheets("Sayfa2").Cells(i, "J")
sat = sat + 1
Else: End If
Next i
MsgBox " B i t t i "
End Sub
. . .

Ekli dosyalar

Hüseyin Bey zaman ayırıp uğraş verdiğiniz için teşekkür ederim. Verdiğiniz kod ile gayet güzel çalıştı. Fakat deneme yaparken önemli bir ayrıntıyı belirtmediğimi fark ettim. O da, 14 farklı öğretmen toplam 28 farklı sınıfta ödev veriyor :)

Yani örneğin her sınıfın dersine giren beş temel öğretmen var ve aynı öğrenciye Matematik, Sosyal, Fen,Türkçe ve İngilizce öğretmenleri ödev veriyor. Ödev girişi için ekteki formdaki gibi bir veri giriş tipi düşündüm. Düşündüğüm format uygulanabilir mi? Soru sormanın ötesine geçtiğimi biliyorum ama işin içinden çıkamaz durumdayım ve gerçekten bilen birilerinin yardımına ihtiyacım var.

Yardım ve emekleriniz için tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Verileri düzenledim, aslında istediğim şey karmaşık ya da zor bir şey değil. Sayfa3 teki verileri kullanıp sayfa2 ye veri girmek ve kaydetmek, sayfa1 den de rapor olarak almak.

Son düzenleme:
Verileri düzenledim, aslında istediğim şey karmaşık ya da zor bir şey değil. Sayfa3 teki verileri kullanıp sayfa2 ye veri girmek ve kaydetmek, sayfa1 den de rapor olarak almak.

Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Geri