• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Öğrenci isimlerinin, başka sayfalardaki tablolara otomatik aktarılması

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe Sp2
Excel de ilk kez çalışıyorum. Excel 2003 Tr kullanıyorum.

Sınıf öğretmeniyim.

VERİ GİRİŞİ ismini verdiğim bir sayfaya öğrencilerimin isimlerini ve okul numaralarını girdiğimde, aynı dosyadaki diğer çalışma sayfalarındaki tablolara bu isim ve okul numaralarının otomatik olarak aktarılmasını istiyorum. Eminim sizler için çok kolaydır ancak ben acemi olduğum için yardımlarınızı bekliyorum.

dosyanızı eklemeyi düşünür müsünüz yada ona benzer bir örnek dosya eklemeyi

Özür dilerim. Dosya eklemesini bilmiyordum. Şimdi biraz araştırarak bunu da kavramış olduk.

Dosyayı ekliyorum.

Veri girişi sayfasına öğrencilerimin isimlerini ve okul numaralarını gireceğim. Bu isim ve numaraların TR1(1), TR1(2), TR1(3), TR1(4), TR1(5) ve TR1(6) sayfalarındaki tablolara otomatik aktarılmasını istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

TR1(1), TR1(2), TR1(3), TR1(4), TR1(5) ve TR1(6) sayfalarındaki tablolara otomatik aktarılmasını istiyorum.

peki bu sayfalara nasıl veri gelecek öğrenci numarasını girerek mi yapacaksınız_?
yoksa oraya ne yazarsanız burayada mı gelecek

Sayın İhsan Tank
Öncelikle ilginize çok teşekkür ediyorum...

Dosyayı daha da sadeleştirerek ekliyorum.

TR1(1), TR1(2), TR1(3), TR1(4) ve TR1(5) sayfalarındaki gözlem formlarına 1 2 ve 3 değerlerini kendim gireceğim. Öğrencileri birebir gözlemleyerek bu değerleri gireceğimiz için bunu otomatik girmenin bir yolu yok.

Sadece Veri Girişi sayfasındaki isimlerin ve okul numaralarının TR1(1), TR1(2), TR1(3), TR1(4) ve TR1(5) çalışma sayfalarındaki tablolara otomatik olarak aktarılmasının yolunu arıyorum.

Bunu aslında kopyala yapıştır yoluyla da yapmak mümkün ancak ben bu hazırladığım formu başka öğretmen arkadaşlarla da paylaşacağımdan ve bu dosyanın kapsamı çok daha fazla büyük ve çalışma sayfaları da 30'u aşkın olacağından kopyala yapıştır yolunu değil de otomatik aktarmayı başarabilmek istiyorum.

Öğrenci isimlerini ve okul numaralarını da eklediğim yeni dosyayı tekrar yükledim.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

eki inceler misiniz
istediğiniz böyle bir şey mi_?
veri girişi sayfasına isim ve numarayı yazın otomatik diğer sayfalara otomatik geçsin

Ekli dosyalar

Evet.. İhsan bey istediğim tam olarak bu.

Bunun bir formülü mü var? Yoksa makro ile mi yaptınız?
Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim.

Çünkü bu dosyanın içine bunun gibi yaklaşık 30-35 sayfalık form hazırlayacağım. Ve kendim yapabilmeyi istiyorum.

Çok teşekkürler.

formül ile yaptım
en basit formül ile yaptım
= ( eşittir ) işareti koydum hangi hücre ise ona tıkladım enter tuşuna bastım.
o kadar
işinizi görmüştür umarım

Sayın İhsan Tank...

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tam anlamıyla aradığım buydu. İşimi fazlasıyla gördü.

İyi çalışmalar dilerim. Sağolun.

Sayın İhsan Tank...

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Tam anlamıyla aradığım buydu. İşimi fazlasıyla gördü.

İyi çalışmalar dilerim. Sağolun.

rica ederim
iyi çalışmalar :mutlu:

Geri