• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ofis 2010 tarih sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
Herkese Merhaba!!!
Sayın Evren Bey'in emeği olan ekteki dosya ofis2010 sürümüne geçtikten sonra sanırım sayfadaki takvim kaynaklı olsa gerek bazı kodları çalışmamaya başladı. dosya 2007 de sorunsuz çalışmakta olup 2010 da da sorunsuz çalışması için nasıl bir düzenleme gerekir? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler!!!
Not:
C3 hücresine tıklandığında sorun ortaya çıkmakta

arkadaşlar 2010 da takvim denetimi yok galiba

Ekli dosyalar

Herkese Merhaba!!!
Sayın Evren Bey'in emeği olan ekteki dosya ofis2010 sürümüne geçtikten sonra sanırım sayfadaki takvim kaynaklı olsa gerek bazı kodları çalışmamaya başladı. dosya 2007 de sorunsuz çalışmakta olup 2010 da da sorunsuz çalışması için nasıl bir düzenleme gerekir? yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler!!!
Not:
C3 hücresine tıklandığında sorun ortaya çıkmakta

Kendim yapmış olduğum takvim Umarım bu çözüm işinizi görür

Ekli dosyalar

Sayın Halit Bey ilginiz için teşekkürler ancak maalesef çalışmadıverdiği hatanın fotoğrafını ekleyeceğim umarım çözüm olur

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba sayın Halit Bey!!! dediğinizi yaptım ancak o kutucuğun işaretini kaldırmak için tıkladığımda karşıma çıkan elran görünümünü ekliyorum. maalesef olmadı.saygılar!!!

Harcama sayfasının içinde gözükmeyen 1 adet takvim nesnesi var kaydet düğmesinin hemen sağ yanında bu nesneyi görmek için kayıt düğmesini sağ tıkla özellikler gelen nesneden en üsteki tiki tıkla oradan calender nesnesini seç ve yerini göreceksin

Merhaba sayın halit bey eklediğiniz dosya muhteşem ancak ben dediğinizi yapamadım hala uğraşmaktayım eğer vaktiniz olur isedediğiniz işlemi gösteren bir resim eklermisiniz bende öğrenmiş olma ba'bında minnettar olurum. emeğiniz için şükranlarımı arz ederim saygılar!!!

Ekli dosyalar

Merhaba sayın Halit Bey!!! dediğinizi yaptım ancak o kutucuğun işaretini kaldırmak için tıkladığımda karşıma çıkan elran görünümünü ekliyorum. maalesef olmadı.saygılar!!!

Harcama sayfasının içinde gözükmeyen 1 adet takvim nesnesi var kaydet düğmesinin hemen sağ yanında bu nesneyi görmek için kayıt düğmesini sağ tıkla özellikler gelen nesneden en üsteki tiki tıkla oradan calender nesnesini seç ve yerini göreceksin

calender nesnesini sildikten sonra kayıt edip kapatıp yeniden açınca refarenslardan siliniyor

ben bu dosyadakini sildim

Ekli dosyalar

Merhaba sayın halit bey eklediğiniz dosya muhteşem ancak ben dediğinizi yapamadım hala uğraşmaktayım eğer vaktiniz olur isedediğiniz işlemi gösteren bir resim eklermisiniz bende öğrenmiş olma ba'bında minnettar olurum. emeğiniz için şükranlarımı arz ederim saygılar!!!

Ekli dosyada düğmeyi tıkladığın zaman var olupta görünmeyen calendar1 nesnesini sayfada büyüterek görünmesini sağlıyor.

Konuyu takip edenler açısından 8 nolu mesajdaki dosya düzgün çalışıyor.

Ekli dosyalar

4 ayrı resimi birleştirdim kırmızı yerde Calendar1 nesnesi var.

Ekli dosyalar

• Yeni Windows Resim Dosyası (5).jpg
    Yeni Windows Resim Dosyası (5).jpg
    88.4 KB · Görüntüleme: 20
merhaba sayın halit bey emeğiniz karşısında insanın daha ne olsun be kardeşim diyesi geliyor çok teşekkür ederim ancak ben özellikler sekmesinde calender nesnesini göremiyorum 2010 sürümünden kaynaklandığı düşünüyorum yaptığım işlem başından beri şöyle:
1- tasarım görünüm,
2 -nesney buluyorum,
3 -özellikleri tıklıyorum,
4 - özellikler penceresinin en üst kısmındaki açılır kutyu tıklıyorum,
5- sadece kaydet butonu ve worksheet var.
maalesf calender yok sağlık olsun saygılar!!!

merhaba sayın halit bey emeğiniz karşısında insanın daha ne olsun be kardeşim diyesi geliyor çok teşekkür ederim ancak ben özellikler sekmesinde calender nesnesini göremiyorum 2010 sürümünden kaynaklandığı düşünüyorum yaptığım işlem başından beri şöyle:
1- tasarım görünüm,
2 -nesney buluyorum,
3 -özellikleri tıklıyorum,
4 - özellikler penceresinin en üst kısmındaki açılır kutyu tıklıyorum,
5- sadece kaydet butonu ve worksheet var.
maalesf calender yok sağlık olsun saygılar!!!

ofis 2010 da bu nesne yok onun için bu nesneleri göremiyorsunuz ama dosyanın ilgili sayfasında bu nesneler var ofis 2003 veya ofis 2007 ile dosyanızı açarsanız bunları görürsünüz.

sayın halit bey!!! bu dosya 2007 sürümü ile hazırlanmıştı zaten; bu hususu 1 ve 2 nolu mesajlarımda belirtmiş idim 2010 sürümüne geçecek arkadaşlar için konu yol gösterici mahiyettte olacak. aynı zaman da 8 nolu mesajınızdaki çalışma 2010 takvim ihtiyacı için çok yardımcı olacaktır.tabi benim gibi acemiler dosyayı kendi çalışmalarına uyarlayabilirler ise ... uyarlama hususunda ilgilerinizi esirgemeyeceğinizi umarak ve de bilerek saygılar sunuyorum!!!

sayın halit bey!!! bu dosya 2007 sürümü ile hazırlanmıştı zaten; bu hususu 1 ve 2 nolu mesajlarımda belirtmiş idim 2010 sürümüne geçecek arkadaşlar için konu yol gösterici mahiyettte olacak. aynı zaman da 8 nolu mesajınızdaki çalışma 2010 takvim ihtiyacı için çok yardımcı olacaktır.tabi benim gibi acemiler dosyayı kendi çalışmalarına uyarlayabilirler ise ... uyarlama hususunda ilgilerinizi esirgemeyeceğinizi umarak ve de bilerek saygılar sunuyorum!!!

iyi çalışmalar diliyorum.

Buda farklı bir metot mauseyi sağ klık yaparak tahvim userformu aç imleç nerde ise araya çift tıklama ile tarihi yazıyor ve bütün sayfa ve hücrelerde çalışıyor.

Ekli dosyalar

Geri