• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

ödeme yapıldığında toplamdan otomatik düşme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 19azra
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1

19azra

Misafir
selamünaleyküm hepinize kolay gelsin. sayın hocam benim ekte gönderdiğim excel çizelgesinde yapılan ödemeler benim belilediğim bir tarihte ödeme yaptığımda otomatik olarak toplamdan düşmesini istiyorum. bende ofis 2007 var. şimdiden ilginizden dolayı allah hepinizden razı olsun.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Yapılan ödemeye ilişkin veri girişi nasıl yapılacak ?
Aynı sayfada mı?
Farklı sayfada mı?

hocam aynı sayfada olacak sol taraftaki tarih benim için önemli o tarih geçtiğinde veya benim belirlediğim tarihe göre otomotik düşmesini istemekteyim.

yani o tarih geçtiğinde genel toplamdan o tarihin karşısındaki verinin otomatik olarak düşmesini istemekteyim

Önce aşağıdaki formülle olur diye düşündüm ama maalesef olmadı.

=TOPLA(B2:B9)-ETOPLA(A2:A9;"<bugün()";B2:B9)

Ben de her zaman yaptığım gibi yardımcı sütun kullanarak çözdüm. Muhtemelen daha ideal bir çözüm vardır:

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
beki yusuf hocam a hücresinde tarih bilgisayardaki tarih ile aynı olduğunda b hücresindeki verinin " 0 " olma gibi bir şansı varmı sonuçta toplamı etkiler. benimki sadece bir fikir. saygılarımla

Onun için de ya bu kuralı formül olarak B sütununa girmek gerekir ya da bunu yapacak makro kodları gerekir.

İlginç olan benim yazdığım formülün işlememesi. Ne yaptım ne ettimse tarihlerde ETOPLA ve EĞERSAY işlevlerini çalıştıramadım.

peki hocam geçti ibaresinin yazılı olduğu sütunun renginin kırmızı olması mümkünmü

yani otomatik olarak bugün() büyükse otomatik olarak kırmızı olması mümkünmü

Koşullu biçimlendirmeyle olur tabi. önceki dosyayı değiştirdim.

sağolun hocam koşullu biçimlendirmeyi rakamlar için nasıl yapabiliriz yani rakamların renginin kırmızı olmasını nasıl yaparız

B sütununu kastediyorsanız, c sütununun biçimini kopyalayıp b sütununa yapıştırın.

hocam ben hücrenin değil rakamların renginin kırmızı olmasını istiyorum

Hangi rakamların?

b sütunundaki rakamların geçti ibaresini gördüğünde kırmızı olması mümkünmü hücrenin değil

Dosyayı tekrar indirip inceler misiniz, doğru mu anlamışım?

Hücrelerdeki koşullu biçimlendirmeyi inceleyiniz. Hücre seçiliyken koşullu biçimlendirmeden kuralları yöneti seçerseniz uygulanan formülleri görebilrisiniz.

Hocam çok sağolun allah razı olsun

Geri