• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

"ö" içeren sayılara karşılık gelenleri toplama;

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Merhaba,

Rapor çalım kitabımın sayfa1 deki verilerimin içerisinde a sutununda bulunan 1-8nolu lokasyonların içerisinden"h" sutununda 55,56,57,99,55ö,88ö... gibi sayılara karşılık gelen "ı" sutununda bulan miktarları çektirmek istiyorum ama bir türlü olmadı.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim .tşkler.

Merhaba,

Rapor çalım kitabımın sayfa1 deki verilerimin içerisinde a sutununda bulunan 1-8nolu lokasyonların içerisinden"h" sutununda 55,56,57,99,55ö,88ö... gibi sayılara karşılık gelen "ı" sutununda bulan miktarları çektirmek istiyorum ama bir türlü olmadı.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim .tşkler.

Konuya abone oldum. Soruyu anlayıp cevap veren çıkacak mı ? merak ediyorum.

Tam olarak anlasilabilmesi icin ornek dosya eklermisiniz, bazen cok acik konular dahi yanlis anlasilabiliyor, isinize yaramayacak birsey icin vakit harcamayalim.

Sorunuzdan birçok soru çıkar.

Eğer sorunuz, içinde "ö" harfi bulunan hücrelerin I sütunu karşılığını toplamak ise ekteki örneği inceleyin.

Ekli dosyalar

ö içeren sayılara karşılık gelenleri toplama;

http://www.dosya.tc/server12/pRfAux/deneme.xls.html

link e dosyayı ekledim bu sefer kesin buna cevap alacağım diye umuyorum.

anlatımdan dolayı zamanınızı aldıysam kusura bakmayın.

gerçekten çok ihtiyacım olan bir veri çekme formülü

ilgilerinize işmdiden tşkler.

merhaba d2 hucresine;

=TOPLA.ÇARPIM((DATA!$A$2:$A$19='ÖZET TABLO'!A2)*(DATA!$B$2:$B$19='ÖZET TABLO'!B2)*(SAYIDIR(MBUL("ö";DATA!$D$2:$D$19;1)))*(DATA!$E$2:$E$19))

=SUMPRODUCT((DATA!$A$2:$A$19='ÖZET TABLO'!A2)*(DATA!$B$2:$B$19='ÖZET TABLO'!B2)*(ISNUMBER(SEARCH("ö",DATA!$D$2:$D$19,1)))*(DATA!$E$2:$E$19))

seklinde uygulayabilirsiniz.,

Ayrıca ornek dosyanızı sitemize ekleyebiliyor oldugunuzu bildirmek isterim, iyi calismalar.

mustafa bey çok tşkler.
şirket bilgisayarı kullandığım için dosya ekleyemiyorum.

verdiğiniz formülü uyguladım #AD? hatası verdi.

Değerli hocam,
zaman ayırdığınız için çok tşk ederim.ancak benim istediğim şartlı toplama yeni güncellenen doyadaki gibiydi.bir sefer daha bakabilirseniz çok sevinirim ilginiz için tekrar tekrar tşkler.

özetle;aynı tip koduna karşılık gelen 8 deki miktarı ve diğer lokasyonlardaki ö içeren miktarı toplamak istiyorum.

http://www.dosya.tc/server12/qYb5tm/lokasyon_tip_ad_1_22.xls.html

=SUMPRODUCT((OR('AS400'!A2:A19=8,'AS400'!H2:H19="*Ö*"))*('AS400'!C2:C19="H999")*('AS400'!I2:I19))

seklinde formulu duzenleyiniz.

Sumproduct formulunuz turkcesi TOPLA.ÇARPIM dır.

çok tşkler.
#AD? hatası verdi yine.neden bende hata veriyor ki anlamadım

Mustafa Bey,
sonradan fark ettim
1 nolu lokasyonda h999 tipinden ö içermeyen varsa onunda miktarını çekiyor.çekmemesini sağlayacak bi çözüm yolu yok mu?

=SUMPRODUCT((OR('AS400'!A2:A19=8,'AS400'!H2:H19="*Ö*"))*('AS400'!C2:C19="H999")*('AS400'!I2:I19))

seklinde formulu duzenleyiniz.

Sumproduct formulunuz turkcesi TOPLA.ÇARPIM dır.

Mustafa bey,

Topla.çarpım fonksiyonun da;

"Yada" kullandığınız taktirde bu bize dizi oluşturmaz. Sonuçlar içinde tek bir uyan veri olursa dahi "doğru", olmaz ise "yanlış" olarak tek bir sonuç üretir.

Ayrıca topla.çarpım da yazdığınız gibi, aralık="*ö*" kullanımı da doğru bir kullanım şekli değildir.

Formülden bakarak soruyu anladığım kadarı ile aşağıdaki gibi yazılması daha uygun olacaktır.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((('AS400'!$A$2:$A$19=8)+ESAYIYSA(MBUL("ö";'AS400'!$H$2:$H$19))>0)
 *('AS400'!$C$2:$C$19=C2)*('AS400'!$I$2:$I$19))

bastaki 8 kriterinin bir onemi kalmadi sanirim bu anlamda.

=SUMPRODUCT((ISNUMBER(SEARCH("ö",'AS400'!$H$2:$H$19,1))*('AS400'!$C$2:$C$19=C2)*('AS400'!$I$2:$I$19)))

seklinde deneyebilirsiniz..

Omer Bey merhaba,

formulu debug ettigimde bende farkina vardim :) sonuc dogru cikinca dogru bir kullanim olabilecegini dusunmustum.

günaydın,
çok çok tşkler.süpersiniz...ayrı ayrı tşkler.

Ömer Bey,verdiğiniz formül tam istediğim gibi.

iyi çalışmalar....

Son düzenleme:
hocam bunu kod olarak macroda yapamazmıyız hücre sayısı 20000'den fala olduğu için dosya donuyor.
ayrıca;8 lokasyonu formüldekiyle benim datamdakine uymuyor . sanırım boşluk filan olarak görüyor, data sürekli as400'den veri çektiği için değiştiremiyorum förmülde yada kod olursa bu sorun giderilebilir mi?

Kod kısmına akşam müsait zamanda bakıp geri dönüş yaparım.

Sayı tanımlaması ile ilgili kırmızı ilaveyi yaparsanız istediğiniz olur.

=TOPLA.ÇARPIM(((--'AS400'!$A$2:$A$19=8)+ESAYIYSA(MBUL("ö";'AS400'!$H$2:$H$19))>0)
*('AS400'!$C$2:$C$19=C2)*('AS400'!$I$2:$I$19))

.

Geri