• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

numune kumaş durumu.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
herkese hayırlı akşamlar dilerim.
değerli hocalarım, arkadaşlarım, sizlerin yardımıyla çalışmamı bitirmek üzereyim. gerçekten çok ciddi durumda yardımlarınıza ihtiyacım var.
ilgi ve alakalarınız için gönülden teşekkür ederim.

ek dosyada ki örnek çalışmada, kumaşın ne durumda olduğunu öğrenmek istıyorum. bu öğrenim kumaşın top numarası üzerinden yapılacaktır.
herhangi bi top numarası, GÖNDERİLENLER sayfasından B3 sütunundaki satırlara eklendiyse, bu top numarası GELENLER sayfasında mevcut ise, bu satır silinsin.
eğer, bu top numarası STOK sayfasında da mevcut ise, o satır sarı olsun.
son olarak ta sayın arkadaşlarım, Stok sayfasında olmayıpta, GELENLER sayfasında olan top var ise, o hücreler mavi olması.
ben örnek çalışma da da uygulamalı olarak ekledim. umarım yeterince net olmuştur.
gönderienler sayfasına top numaraları çoklu olarak yanı copyala yapıştır olarak eklenecektır. eklediğimiz top numarası stokta sayfasında olabilir, gelenler sayfasında olmayabilir, ya da tam tersi olabilir. yada her ikisinde olabilir, veya her ikisinde olmayabilir. gönderilen top numarası hangi sayfada mevcut ise bu işlemleri görmesini, ve bunu da göz önunde bulundurmanızı rica ederim.

ilgilenecek ilgilenmeyecek tüm arkadaşıma hocalarıma gönulden tşklerimi iletirim. bu yapılan emeğin karşılığında yaklaşık 5 işçimiz emın olun 1 fazladan iş yapmacak. herkesten çok rica ediıyorum..

saygıyla

Ekli dosyalar

Merhaba,

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Sub NumuneKontrol()

Dim i As Long, songo As Long, songe As Long, j As Long
    Dim Ss As Worksheet, Sge As Worksheet, Sgo As Worksheet
    Dim c As Range, Adr As Variant

Set Ss = Sheets("STOK")
    Set Sge = Sheets("GELENLER")
    Set Sgo = Sheets("GÖNDERİLENLER")

songo = Sgo.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
    songe = Sge.Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row

Application.ScreenUpdating = False

Ss.Range("A2:E" & Rows.Count).Interior.ColorIndex = 0
    Sge.Range("A2:E" & Rows.Count).Interior.ColorIndex = 0

For i = 2 To songo

For j = songe To 3 Step -1

If Sgo.Cells(i, "B") = Sge.Cells(j, "B") Then
                Sge.Rows(j).Delete
            End If

Set c = Ss.[C:C].Find(Sge.Cells(j, "B"), , xlValues, xlWhole)
            If c Is Nothing Then
                Sge.Range("A" & j & ":D" & j).Interior.ColorIndex = 8
            End If

Next j

Set c = Ss.[C:C].Find(Sgo.Cells(i, "B"), , xlValues, xlWhole)
        If Not c Is Nothing Then
            Adr = c.Address
            Do
                Ss.Range("A" & c.Row & ":E" & c.Row).Interior.ColorIndex = 36
                Set c = Ss.[C:C].FindNext(c)
            Loop While Not c Is Nothing And c.Address <> Adr
        End If

Next i

Set Ss = Nothing: Set Sge = Nothing: Set Sgo = Nothing: Set c = Nothing

Application.ScreenUpdating = True

End Sub
Not: Detaylı deneme yapmadım.

merhaba ömer bey, tşk ederım ilginiz için ancak bu kodu hangi sayfaya eklemem gerekiyor. yada ornek dosya ya uygulabilirmisiniz.

Module ekleyip butona bağlayıp çalıştırın.

ömer bey, af buyurun. ben exceli bile iyi bilen birisi değilim. çok özür dilerim. örnek dosyaya ekleyebilirmısınız. çok rica edıyorum. emın olun bilgim yok :(

ben bi eklenti yaptım ama ortaya abuk subuk şeyler çıktı sanırım yapamadım. yanlış yaptım. (

Günaydın herkese,
ömer bey yardımlarınız için tşk ederım. ancak ben sonuç elde edemedim. neyi neye göre yapacağız. ya varya arkadaşlar bıktım. parayla yapacak yokmu ya bitsin şu sıkıntı ya....

Ömer bey balık tutmayı öğretmek için bu şekilde yazmış, sonuçta tüm iş hayatınızda karşılaşacağınız bir durum. Ama acelenize binaen ben dosyaya ekledim.

Ekli dosyalar

tşk ederım. ilginiz için. çok sağolun. ama bi sorun var ya hiç bi sonuç yok,
hiç bişey olmuyor gönderilene herhangi bi top numarası ekledım
gelenden silinmıyor. stokta ta sarı olmuyor. sadece gelenlerde olup stokta olmayanları mavi oluyor. :(

valla balıkmı oldum, balıkmı tutuyoruz bilmiyorum. tek düşündüğüm bu çalışmayı sizlerin yardımıyla çözume kavuşturmak

Günaydın herkese,
ömer bey yardımlarınız için tşk ederım. ancak ben sonuç elde edemedim. neyi neye göre yapacağız. ya varya arkadaşlar bıktım. parayla yapacak yokmu ya bitsin şu sıkıntı ya....

Sürekli paradan bahsetmemenizi rica ederim. Forumda kimse sorulara parayla yanıt vermemektedir. Bu tutumunuza bir anlam veremiyorum.

Kodlar hücreye girilen değer ile çalışmaz. Bu yolu istiyorsanız tavsiye etmem. Çünkü kodlar yapı itibariyle oldukça fazla işlem yaptığı için hesaplaması zaman almaktadır. Her veri girişinde çalıştırmaktansa istediğiniz zaman buton yada el ile çalıştırmalısınız.

Linkteki modul ekleme konusunu inceleyip dosyaya modul ekledikten sonra, kodları bu bölüme yapıştırın. Bu işlemi Sayın accountant80, yapmış eklediği dosyadan kontrol edebilirsiniz.

Daha sonra diğer linkteki gibi buton ekleyerek kodları butona bağlayıp butona tıklayarak çalıştırın yada butona bağlamadan Alt F8 ile çalıştırın.

.

abi bana doğru bilgileri aktarsın. buton falan tıklarım ya öenmli değil. ama ben yaptığınızı resmedemedim. sizden rica ediıyorum örnek çalışmaya eklesenizde bunun üzerinden, yorumlarımızı ekleyelım daha doğru olmazmı.

forumda para teklıf eden arkdaşımızda oldu, ama çok para istıyorlar.gene yaptıracaktım.
:(

Sizin gibi sürekli makrolarla uğraşan biri için çok zor şeyler açıkladığımı düşünmüyorum.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

kesinlikle zor değl ancak bilerek uygulamak farklı bilmeyerek uygulama farklı. ben yanlışmı yapıyorum diye naprımı bıle bılmıyorum.

dosyayı inceledim, sanırım istediklerim oldu, ama çok fena yavaş sorun verip kapanıyor.

şirkette olduğumdan dosya ekleyemiyorum :( sayın kuman arkadaşımızın yaptığı bi kaç aksamalık olmasa kullanabilir. yani hızlı ve sorun vermeden çalışıyor çalışırken
kendımıze göre uyarlayabilsek on numara olacaktır.

arkadaşlar bunu butonsuz yapamazmıyız ? hem çok yavaş hem buton olmasına gerek yok. gönderilenlere veri girişi oldukça, diğer sayfalardan otomatik işlem yapılmasını :(

Geri