numaratör programında numara 1 artmıyor.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhabalar,
Numaratör programı yapıyorum.Ekli dosayada B1 hücresindeki değer 999999 olunca yazdığım kodlara göre dizi içindeki formül 1 artıyor.Ve A1 hücresindeki değerin de 1 artması gerekiyor.Fakat çok uğraştığım halde olmadı.Acaba ben nerede hata yapıyorum?Teşekkür ederim.:)

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ne yapmak istediğinizi izah ederseniz ona göre yardımcı olalım. Dosyanızdaki kodlamaların mantığını anlamak için daha detay bilgi vermeniz gerekir. Örneğin kodlarınızda sayi_verildi isimli bir değişken tanımlanmış ama hiç bir yerde kullanılmamış.

mnz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 (Tr)
Anladığım kadarıyla kaç tur döndüğünü bulmak için A1 hücresindeki değeri artırmak istiyorsunuz. Fikir vermesi açısından,

If Range("B1") = 999999 Then
Range("A1").Value = Range("A1").Value + 1
end if

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhabalar.
Sayi_verildi değişkenini dağa sonra kullanıcam.
B1 hücresinde 1 den 999999'a kadar sayı veriliyor.ve sayının başınada A sütununda alt alta olan hücreler harfe çevrilerek,textbox'ta B1 hücresinde yazılı olan değer'e 1 eklenerek gösteriliyor.Dağa sonra commandbutona basıldığında dizi içindeki değerler a sütununa sırası ile alt alta yazılıyor.Yani A sütunundaki değerler 1 den 23 'e kadar olan sayılar dizi içindeki değerlere bakarak harfe çevriliyor.Dizi değerleri A sütunundaki hücrelerden alıyor.
Eğer B1 içindeki değer 999999 olursa sayi adlı değişken 1 değerini alıyor.Ve
dizi içindeki değerlere bakılıyor.23 ten küçük bir değer bulunduğunda dizi içindeki o değer 1 arttırılıyor.1 arttırlıdığında dizi değeri değişiyor textbox'ta dizi içindeki sayısal değer harfe çevrilerek textbox'ta gösteriliyor.
Sorun commandButon'a tıklandığında oluyor.dizi içersinde değişen değer commandbutona tıklandığında değişmiş gözükmüyor.Commandbutona bastığımızda dizi içindeki değerlerA sütununa alt alta yazdırılıyor.Fakat değişmiş gözükmüyor.Programı A999999 olduğunda B000001 ve bu şekilde olacak şekilde tasarladım.B1 hücresine 999999 yazın ,userformu çalıştırın.
textbox'ın içindeki Harflerin ve sayısal değerin değiştiğini göreceksiniz.Fakat commandbuton'a basıldığında B sütunda dizi içindeki sayısal değer işlenmiyor.
Yani commandbutona basıldığnda değişmiş olan dizi değeşkeni değişmemiş şeklinde oluyor.:)

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhabalar.
Sayın arkadaşlarım sorunu çözdüm.
Aşağıdaki kodlarda'ki call sira_no satırın yerini değiştirdim.Sorun çözüldü.istediğim oldu.
İlgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.İyi akşamlar.
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
'call sira_no
Range("B1").Value = sayi * 1
Range("B1").NumberFormat = "000,000"
For k = 1 To UBound(dizi)
    Cells(k, 1).Select
    Cells(k, 1).Value = dizi(k) * 1
Next
Call sira_no
End Sub

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Numaratör programını tamamladım.Örnek uygulamalar ve linkler bölümüne Numaratör başlığı ile dosyayı yolladım.İlgilenen arkadaşlarıma duyururum.
İyi çalışmalar.:)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel1.0
selam

bana acılen yaptıgın program lazım nereye attın acaba ?emaıl adresımı verım yollarmısın sana zahmet numarotor programını levent_pak@yahoo.com beklıyorum saol

Excel Vers. ve Dili
excel1.0
ya ben sole bır numarator programı arıyorum
bankalardakı numara aldıgımız makıne varya devamlı artırıyor ve gerı donusu olmuyor ve sırayla gıdıyor ıste onun gıbı bır sey ıstıyorum elınde varmı?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
ya ben sole bır numarator programı arıyorum
bankalardakı numara aldıgımız makıne varya devamlı artırıyor ve gerı donusu olmuyor ve sırayla gıdıyor ıste onun gıbı bır sey ıstıyorum elınde varmı?
Benim programım devamlı ileri numara veriyor işte.:cool: