• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

numara kontrolü

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
başlık biraz mantıksız oldu ama ne yzacağımı bilemedim ekteki soyada numaralar mevcut a sütununda ve b sütunun b sutünundaki numaralar sınava girmiş öğrenci numaraları a sütunundaki numaralarda bütün öğrenci numaraları istediğim b sütunundaki numaralrı a da arayıp eger numara mevutsa c sütununda "girdi" yazsın ... şimdiden teşekkür ederim...

Ekli dosyalar

başlık biraz mantıksız oldu ama ne yzacağımı bilemedim ekteki soyada numaralar mevcut a sütununda ve b sütunun b sutünundaki numaralar sınava girmiş öğrenci numaraları a sütunundaki numaralarda bütün öğrenci numaraları istediğim b sütunundaki numaralrı a da arayıp eger numara mevutsa c sütununda "girdi" yazsın ... şimdiden teşekkür ederim...

merhaba
C2 hücresine
Kod:
=EĞER(A2="";"";EĞER(EĞERSAY($A$2:$A$65536;$B2)=1;"Girdi";"Girmedi"))
bu formülü yaın ve aşağıya doğru çekin

Merhaba,

C sütununa
=EĞER(EĞERSAY(A:A;B2)>0;"Girdi";"")
formülünü girerseniz istadiğiniz olur galiba,
Örneğininzde A ve B sütunu değerleri aynı olduğu için sonuç hep aynı çıkıyor ama, kontrol edersiniz.

Merhaba
C2 yazarak deneyin
(Hepsi Girmiş Sınava)
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A2:A65536;B2)>0;"Girdi";"")

Geri