• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Notu 5 lik düzende nasıl hesaplattırabilirim?

Excel Vers. ve Dili
of2003
Not çizelgesi hazırlamak istiyorum.Benim girdiğim notları dönem notu ortalamasını vermesini istiyorum(5 lik şeklinde)Sorunumu resimde anlatayım.
1. yarıyıl notunun hesaplanması için nasıl bir formül hazırlamam gerekli? Yardımlarınızı bekliyorum....
notizelgesiev7.png
[/URL][/IMG]

Sayın by asg,

Sanki sorunuzu öğretmenlere sormuş gibisiniz. Notlar nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. Örneğin bir kaç notu eksik olan öğrencinin not ortalaması nasıl alınır?

Sizin verdiğiniz örnekte 2 notu eksik olan öğrencinin notunun hesaplanmasında 9 a mı bölmeli yoksa 7 ye mi?

Ekte verdiğim örnekte ben 7 ye bölmüş oldum, eğer 9 a bölünmesi gerekirse siz ona göre formülü düzenlersiniz.

Bakalım olmuş mu, eki inceleyiniz.

not çizelgesi

benim yaptığıma bir bakın

not çizelgesi

sayfa koruma şifresi; 1454

Hiç bir şey anlamadım :)

Sayın by asg,

Sanki sorunuzu öğretmenlere sormuş gibisiniz. Notlar nasıl hesaplanıyor bilmiyorum. Örneğin bir kaç notu eksik olan öğrencinin not ortalaması nasıl alınır?

Sizin verdiğiniz örnekte 2 notu eksik olan öğrencinin notunun hesaplanmasında 9 a mı bölmeli yoksa 7 ye mi?

Ekte verdiğim örnekte ben 7 ye bölmüş oldum, eğer 9 a bölünmesi gerekirse siz ona göre formülü düzenlersiniz.

Bakalım olmuş mu, eki inceleyiniz.
Selam Necdet Yeşertener
İlk önce ben sorunumu bilgisini paylaşmak istiyenlere sordum.Eğer öğrencinin notu yoksa "0" olarak kabul edilir ve böylelikle 9 bölünür.
İlgilendiğin için ayrıca teşekür ederim...:arkadas:

Geri