• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nothesabı - hücre degerinin silinmesi

Excel Vers. ve Dili
tr
vize-final-ödev-bütünleme şeklinde sutunlarım var bunlara bütünleme notunu girmeden yazmış olduğum kod var çalışyor. benim yapmak istediğim bütünleme notu girildiğinde final notunu devre dışı brakıp bütünleme notunu dikkate alması excel böyle bir formül yazmak mümkün mü teşekkürler.

=YUVARLA(EĞER((E2>0);((C2/100)*30)+((E2/100)*10)+((D2/100)*60); (((C2/100)*40)+((D2/100)*60)));0)

Hangi sütunda hangi notun olduğunu belirtseydiniz iyi olurdu:)

Misal vize notu 35 final notu 75 ödev notu 100 bütünleme notu da 85 olsun bütünleme notu girildiğinde final notunu iptal edip bütünleme notunu geçerli saymak için formül?

Tamam da vize notu hangi hücrede, final hangisinde, bütünleme hangisinde, ortalama hangisinde? Bunları bilmeden formülü oluşturamayız. Oluştururuz da tamamen farazi olur.

Bir de not ağırlıkları lazım tabi. Formülünüzden de anlayabiliriz zorlarsak ama siz tam bilgi verirseniz başka araştıranlar için de daha iyi olur.

A2'de vize; B2'de final; C2'de ödev ve D2'de bütünleme varsa E2'deki ortalama formülü olarak aşağıdaki alternatifleri kullanabilirsiniz:

=YUVARLA(A2*0,3;0)+YUVARLA(EĞER(DEĞİL(D2="");D2;B2)*0,6;0)+YUVARLA(C2*0,1;0)

=YUVARLA(A2*0,3+EĞER(DEĞİL(D2="");D2;B2)*0,6+C2*0,1;0)

Birinci formül her ağırlığı ayrı ayrı yuvarlar, 2. formül ise sizin yaptığınız gibi yuvarlamayı en son yapar.

Teşekkür ederim fakat kodu biraz incelediğimde tam sonuç alamıyorum maalesef sonuç tutmuyor. Yada sorumu ben anlatamadım vize final ödev bütünleme ve ortalama bütünleme notu girildiğinde final notunu yoksayıp bütünleme notunu dikkate alıp ona göre işlem yaptırmak istiyorumda sanırım excel olmicak gibi teşekkür ederim yardımlarınız için.

olmayacak değil, oluyor bence ama yine de tekrar inceleyeyim. Excel'de olmayacak demeniz exceli küçümsemektir, bu istediğiniz belki de en kolay işlerden biridir excel için.

Evet haklısınız benim gözüme zor gelmiş olabilir yeterince excel bilgisine sahip olmadığımın anlamına gelir ve doğrudur da peki biraz daha incelerseniz sevinirim yardımlarınızı bekliyorum iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim fakat kodu biraz incelediğimde tam sonuç alamıyorum maalesef sonuç tutmuyor. Yada sorumu ben anlatamadım vize final ödev bütünleme ve ortalama bütünleme notu girildiğinde final notunu yoksayıp bütünleme notunu dikkate alıp ona göre işlem yaptırmak istiyorumda sanırım excel olmicak gibi teşekkür ederim yardımlarınız için.

http://s2.dosya.tc/server8/mjOtgW/not.xls.html verdiğiniz bu linki açamadım ama istediğiniz şey excelde yapılabilir bu link yerine ekli dosya gönderin yardımcı olmaya çalışayım

Formülde bir hata yok, sadece nedense foruma yapıştırınca bazen araya fazladan boşluk atıyor. O boşlukları silerseniz sorun çözülür.

Ekli dosya isteğinize uygun şu anda:

Ekli dosyalar

Evet biraz incelemem lazım kendimce değişiklik yapmam gerekecek sonuç 57 buluyorr bütünleme girildigi zaman, fakat normal olacak şey bütünleme girildiğinde sonucu 60 vermesi lazım nerden bi düşürme yapıosa çözemedim işteyim pekte üzerinde duramıyorum akşam vakitlice bakarım. Teşekkürler. Dip not olarak şunları belirteyim ; ilk şartta vize notunun %40 ını alıp final notunun % 60 ını alıp sonuç vermesi diğeri ise ödev notu girilyorsa vize notunun %30 unu ödev notunun %10 unu final notununda %60 ını alıp sonuç vermesidir.

vize 35 final 20 ödev yok bütünleme 77 sonuç = 60 örnek olarak verebiliriz. Sizin yapmış olduğunuz formülde sonuç 57 olarak cıkmakta ?

Ben her şartta ödev notunu dikkate almasını istediğim için öyle oluyor. Ödev notu yoksa değerlendirilmeyecekse formülü aşağıdaki gibi değiştirmelisiniz:

=YUVARLA(A2*EĞER(C2="";0,4;0,3)+EĞER(DEĞİL(D2="");D2;B2)*0,6+C2*0,1;0)

Evet satyon teşekkür ederim sanırım oldu şimdilik bi hata yok cok sağolun hepinize .. İyi calışmalar diliyorum.

Vermiş olduğunuz bilgiler için cok teşekkür ederim cok işime yaradı yusuf44 ve satyon vermiş olduğunuz formüller çalıştı sağolun iyi calışmalar.

Geri