• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

not çizelgesi sorun

Katılım
30 Aralık 2008
Mesajlar
12
Excel Vers. ve Dili
excel2007
merhabalar not çizelgesi hazırlamam gerekiyor ve bu benim için bir şablon olacak
önelikle 1. vize ve 2. vize ortalamalarını almamda sorun yok ama vizelerin birine girmeyen biri yerine G yazdığımda G değerini 0 olarak algılamasını istiyorum ve genel ortalama bölümünde ise buçuk notları üste tamamlamasını buçuğun altındaki küsuru alt tarafa yuvarlamasını sonuç bölümünde ise 50 altı ortalamayı başarılı 50 üstü ortalamayı ise başarısız olarak yazmayı istiyorum. Ekte dosya örneği gönderiyorum lütfen yardım edin.
 

Ekli dosyalar

çok teşekkür ediyorum yalnız bir sorunum daha kaldı G harfini girince bunu vize ortalaması için de 0 olarak algılamasını ve vize ortalamamasında 2ye bölmesini nasıl yapabilirim ?
 
Son düzenleme:
F3 hücresine =YUVARLA(TOPLA(EĞER(D3<>"G";D3;"0") + EĞER(E3<>"G";E3;"0") )/2;0) formülünü girip aşağı doğru sürükleyiniz..
 
ÇOK TEŞEKKÜRLER hallettim :)
 
Geri
Üst