• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Noktayı virgüle çevirme

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
arkadaşlar excelde sayılar arasında noktayı nasıl virgül yaparım.siteye de baktım googleden de aradım bir şey bulamadım.Bazı arkadaşlar bul değiştiri önermiş ama benim kullandığım dosyada nokta kalması gereken yerlerde var.Bunun dışında başka bir yol var mı
örnek:335.712 saysındaki nokta yerine virgül gelecek.elimde böyle düzelmesi gereken yüzlerce sayı var.

Araçlar
Seçenekler
Uluslararası
Ondalık ve Binlik Ayracı için
Sistem ayırıcılarını kullan çentiğini kaldır .Değiştir yerlerini
Süleyman abimin tarif ettiğini anladığım kadarı ile yukarıda tarif ettim
Yanlış tarif ettiysem süleyman abi yanlışımı düzeltir

Öncelikle örnek verdiğiniz sayının içindeki ondalık ayraç mı, binlik ayraç mı anlaşılmıyor.
Excel'in ön tanımlı kullandığı ayarlar da önemli. Ondalık ayraç olarak "." da, "," de kullanılıyor olabilir. Aynı şekilde binlik ayraçta da.
Eğer sayı olarak kullandığınız değer, "." ayraçlar ile metine dönüşmüş ise dosya ile excel ayarları arasında uyumsuzluk vardır. Bu durumda excel seçenekleri, gelişmiş sekmesinden ayraç tanımlarını değiştirin. Tabii bu, eğer ayraç ondalık ayraç ise geçerli.Binlik ayraç yerine el ile "." konmuş ise (ki binlik ayraç yazılmaz; excel, kullanım kolaylığı için görsel olarak ekler) ve noktalı başka verileriniz de var ise yapacak çok fazla birşey yok. "bul değiştir" ile çok olanı değiştirir, az olanı el ile düzeltirsiniz.
Kolay gelsin.

arkadaşlar dosyayı ekledim.dosyada s.b.s puanları yazan yerde fatma özerden sonrakilerin aradaki noktaları virgül olacak.Fatma Özer de falan olduğu gibi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
arkadaşlar dosyayı ekledim.dosyada s.b.s puanları yazan yerde fatma özerden sonrakilerin aradaki noktaları virgül olacak.Fatma Özer de falan olduğu gibi

.

Boş bir hücreye 1000 yazıp, kopyalayın.

Değişecek yeri/ yerleri seçip, özel yapıştırdan, böl kutusunu işaretlerek yapıştırın.

Hücre biçimlerini sayı 3 basamak yapın.

.

.

Değişecek yeri/ yerleri seçip, özel yapıştırdan, böl kutusunu işaretlerek yapıştırın.

Hücre biçimlerini sayı 3 basamak yapın.

.

arkadaşım dediklerini yaptım fakat puanı olmayan öğrenciyede değer giriyor.

arkadaşım dediklerini yaptım fakat puanı olmayan öğrenciyede değer giriyor.

.

Ne değer giriyor? 0 (sıfır) mı? O zaman bul değiştir ile 0'ları yok edin.

Bul'a 0, değiştire bir şey yazmayın.

Tüm listenizi ekleyin hemen yapayım.

Belirttiğim yöntemlerle yapılmış haliyle dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

evet sıfır ekliyor birde ömer faruk üzümcünün 6.sınıf s.b.s 420,543 iken sizin eklediğiniz dosya da 42,543 şeklinde gözüküyor.

evet sıfır ekliyor birde ömer faruk üzümcünün 6.sınıf s.b.s 420,543 iken sizin eklediğiniz dosya da 42,543 şeklinde gözüküyor.

.

O zaman:

Hücre biçimlerini isteğe uyarlanmıştan 0,000;-0;;@ olarak biçimlendirin.

Dosyanız yukarıda buna göre güncellendi.

.

.

O zaman:

Hücre biçimlerini isteğe uyarlanmıştan 0,000;-0;;@ olarak biçimlendirin.

Dosyanız yukarıda buna göre güncellendi.

.

ellerine sağlık

Geri