• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

NÖBET

Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Arkadaşlar merhaba ekte bu siteden aldığım bir nöbet listesi var.şimdi bu listede bazı öğretmenlerin bazı günler dersi yok ve ben bunlara y harfi koydum.dersi olmayan öğretmenlere y harfi koyduktan sonra nöbet listesi otomatik oluşturmak istiyorum.örneğin dağıt veya yerleştir benzeri bir butona basarak yerleştirme yapabilsin.yani elle yerleştirme biraz zor ve bayağı zaman alıyor.bendeki listede manuel yapıyor.okulumuzda dört yerde nöbet var.(bahçe,zemin kat,1.kat ve 2.kat)

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ekli tablodaki açıklamalar doğrultusunda tabloyu deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

hocam size ne kadar dua etsem azdır.allah razı olsun elinize kolunuza sağlık.hocam bu arada sizinle gerçek hayatta tanışmayı çok isterim.ben istanbuldayım.

hocam aklıma gelmişken birde dağıtım öyle olmalı ki bir öğretmene peş peşe nöbet gelmesin.nöbetler arasında en az üç gün olsun.örneğin pazartesi nöbet tutana en erken perşembe nöbet gelsin.pazaretsi tutan salı-çarşamba tutmasın.

Merhaba syn. erdenek;
Sanırım Tablonun mantığını açmak gerekiyor;
1-tablo sayfasında girilen isimleri sıra no'suna göre sıralayarak hs sayfasında bir tablo oluşturmak.
2-bu sıralı tabloda (Tablo sayfasında seçilen) seçilen ismi 1. sıraya alarak ilk güne 30 kişilik bir tablo oluşturmak ve yukardaki tabloyu 30 kişilik döndürerek yazmak.
3-oluşan tabloda kişinin 1. gün sırasına bakarak nöbet yazılabilecek durumdaysa (yani tablo sayfasındaki tabloda 1. gün kişi için herhangi birşey yazılmadıysa) "n" harfi koyarak nöbet yazılabileceğini belirtmek.
4-ilk "n" değerinden başlayarak nöbet yeri sayısı kadar kişiye nöbet ataması yapmak.
Bu 4 madde kısaca 1. günü ve nöbetcilerini oluşturmak içindi.

ikinci güne geçersek üstteki yani birinci gün tablosundaki son nöbetcinin bir sonrasından başlayan bir tablo oluşturmak (yani yukardaki 1. madde)
diğer maddeler aynen devam ediyor.
ve bu bir ayda olabilecek en fazla gün sayısı kadar (31) tablo ile devam ediyor.
Burda sıralamayı değiştiren unsurlar;
a) nöbetci sayısı
b) nöbeti olmayan kişiler
c) nöbet sayısı

Sizin tablonuzda 20 nöbet tutacak kişi ve 4 nöbet yeri var. 20/4=5 eder eğer nöbet dışı kimse bırakmazsanız 5 gün arayla nöbet sırası gelir.
bir hafta 7 gün , 2 gün haftasonu devre dışı kalırsa kalır 5 gün. İşte herkes hangi gün başladıysa aynı günler nöbet tutmak durumunda kalır (bu tablo mantığına göre bu kaçınılmaz)

Benim yapmak isteyip yapamadığım nokta eğer bi şahsın sırası geldiğinde tabloda izinli yada nöbet tutmayacak konumda ise tablo bunu pas geçip sonraki kişiyi yerleştiriyor.
Halbuki bu şahsı bir sonraki değerlendirmede ilk sıraya alması alması daha mantıklı ama aynı şahsın tekrar normal sırası gelmişse bir günde 2 nöbet yazılması olabiliyor ki, işte bu noktada çözüm üretemedim.

Ayrıca tabloyu oluştururken bu tür nöbet yerleştirme sorularınada ışık tutması için nöbet yeri sayısını opsiyonel yaptım. Birazcık kod bilgisi olanlar bu tabloda küçük modifiyelerle nöbetci sayısını 30 dan dilediği kadarına, nöbet yeri sayısını 4 den dilediği kadar çoğaltabilirler.

Kısaca sizin isteğiniz Bu tablodaki tüm yapıyı bozar. Ama belki isteğiniz doğrultusunda çözüm üreten bir arkadaş çıkar.

İyi çalışmalar.

hocam o tablodaki öğretmenler bizim değil bizim 18 tane nöbet tutan öğretmen var.yalnız bugün nöbetleri yaparken öğretmenlere farklı sayıda nöbet veriyor.atıyorum a öğretmenine o ay 7 b öğretmenine 2 nöbet atıyor.aradaki bu farkı nasıl azaindirebiliriz.

Merhaba;
Biraz dolambaçlı ve sevmediğim bir yapı oldu ama ekli uygulamanın istediğiniz sonucu verip vermeyeceğini bilmediğimden tabloları tek sayfada toplamadım. Yinede eki deneyin.
Bu tablodaki mantık sırası geldiği halde izin yada herhangi bir nedenle ilgili güne nöbet yazılamayan (pas geçen kişi) bir sonraki gün tablonun başına alınıyor.
aynı ayda 2 ve 7 nöbet çıkma sorunu tablodaki "sıralamayı değiştiren unsurlar"la ilgili.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Hocam tam istediğim gibi olmuş ellerine sağlık.o nöbet sayılarındaki fark kalkmış.çok teşekkür ederim.

Geri