• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nöbet listesi

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Merhaba Arkadaşlar,
Ekteki dosyadki örnekte öyle formuller kullanmalıyım ki aylık listede her isme hafta tatili ile aynı gelmeyecek şekilde ve adil şekilde bir sıralama yapmalı.

Yardımcı sütunlar kullabiliriz.
Bana yardımcı olabilirmsiniz.Yalnız kodlarla değil formullerle olmalı .

Bu duruma örnek bir tane dosya bulmadım forumda.
Not: personel sayısı değişkenlik gösterebilir :)

Ekli dosyalar

Yalnız kodlarla değil formullerle olmalı .
Yanlış anlamayın ama böyle vardiya, nöbet dağılım, ders dağılım v.b. işlemlerinin yerleşik excel fonksiyonlarıyla çözülmesi çok zor. illa ki kod yazılması gerektiği kanaatindeyim, çünkü döngü kurulması gerekli. Formül ile yazabilecek olan varsa gerçekten bende öğrenmek isterim.

Ben de özellikle konuyu buraya açtım :)
Muhtemel kodlarla yapılabilir hatta bir kac senaryo geçti aklımdan ma kodlara dökemedim:)
Formullerle istememim sebebi ise Kodları her pcnin desteklememesinden .(libreoffice-openoffice programları)
Formulle Olursa da süper olur ama değil mi ? :)

2. ci olasılığı yok da sayabiliriz. yani izin günü olasılığını gözden çıkarabiliriz daha kolay olacaksa tabi :)
Kaç personel olursa olsun aya eşit bir şekilde dağıtsın yeter.en azından şimdilik.
Belki birlikte geliştirme şansımız olur.
Sonuçta ben bile birazcık kod yazıyorsam bu forum sayesinde , ne ustalar var burada :)
İlk mesajlarımdan birine bakıyorum da hiç bilgim yokmuş :)

2. olasılığı yok saydığımızda MOD aritmetiği ile sırasıyla nöbet günleri fonksiyon kullanılarak dağıtılabilir ancak vazgeçtiğimiz özellik asıl nöbet oluşturmanın temel kriteri olduğu için bir işe yarayacağını sanmıyorum.
Ayrıca pek libre office bilmiyorum ama onunda kendi kod yazma alanı var galiba? oraya kod yazılabilir mi?

Mod aritmetiğiyle nasıl olur?
En azından deneme yapalım

Buraya yükleme şansınız var mı?
İndiremedim

#7 nolu mesaj güncellendi.

Burada =DOLAYLI("F" & MOD((SATIR()-4)/2;$F$1) +4) formülünün tam acılımı nedir ?
Anlayamadım tam olarak :)

en içten dışa doğru
SATIR() bulunduğu hücrenin satır numarasını veriyor
SATIR-4 günler 4. satırdan başladığı için (4,5,6,7,8,9,...) referans noktasını 4 azaltıp 0 a çekiyoz. (0,1,2,3,4,5,6,...)
(SATIR()-4)/2 hücreleri birleştirdiğin (a ve b sütununda 2 satır 1 hücre yapılmış) için satır bilgileri 0,2,4,6 olarak ilerliyor. bunu 0,1,2,3.. olarak düzeltiyoruz.
MOD((SATIR()-4)/2;$F$1) F1 hücresindeki sayıya göre (Personel sayısı, Bağ_değ_dolusay() fonksiyonu ile bulunuyor) oluşturulan listenin sürekli tekrar etmesi sağlanır. Örnek 4 Personel için formülü aşağıya çektikçe 0,1,2,3,0,1,2,3,0,1,2,3 değerlerini üretir.
"F" & MOD((SATIR()-4)/2;$F$1) +4 üretilen bu değerlere 4 ilave edilir (liste4. satıdan başladığı için) ve Başına F eklenir. F4,F5,F6,F7,F4,F5,F6,F7,....
=dolaylı(F4) ise F4 olarak üretilen adresteki bilgiyi getirir.
=DOLAYLI("F" & MOD((SATIR()-4)/2;$F$1) +4)

Açıklama için çok teşekkürler.
Dolaylı formülünü hüç kullanmamıştım daha önce cok faydası oldu :)
Ben birşeyler yapmaya çalıştım amahaliyle tutturamadım
Eğer formulu ile birşeyler yapabilirmiyiz.?
2. ihtimali canlandırma adına yoksa bu hali de biraz kullanabilirim

Ekli dosyalar

G sütununa da (eğer nöbet günü aynı ise bir sonraki kişiyi almış listeden) bir sonraki kişinin nöbet günü ile iş gününün kontrol edilmesi eklenmesi lazım. sonra aynı günse onunda bir sonraki kişi seçilmesi ve onun izin günü kontrolü, sonra ....... diye devam eder
ihtimallerin bu şekilde çoğaltılması gerekir :D

Her olasılık düşündüğümde kafam daha çok karışıyor :)
Planlıyorum olur diyorum sonra formulleri yazarken hop herşey gidiyor :)
Dosyaya birkaç ekleme yaptım .
listeyi yıllık olarak planladım sonraki ayda yine çakışmasını önlemek için.
bir formul daha denedim ama 10 kişide ve izin günseli sıralı olduğunda hata payı sıfır.
Fakat izin günleri veya personel sayısı değiştiğinde hata sayısı artıyor ama azami derecede değil .En azından normale göre çok düşük.
geliştirilebilirse süper olacak gibi :=)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
makro kullanmadan formüllerle ancak bu kadar yapılır.

Geri