• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Nöbet çizelgesi oluşturma

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Standard 2013-Türkçe
Merhaba,

EK' li olan dosyada ayın günlerinde 1. ve 2 . vardiyada V.A olmadığı zaman renkli dolgu ile göstermesine ihtiyacım var. Dosyada örneklendirme yaptım.Bunu yapabileceğimiz tercihen makro, formül, koşullu biçimlendirme var mıdır.

Yada ay içerisinde 1. ve 2. vardiyada V.A yok ise excelin beni uyarmasını ve bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Yardım edebilecek kimse yok mu.

Merhaba.

-- F14:AG38 hücre aralığını seçin,
-- KOŞULLU BİÇİMLENDİRME=>FORMÜL KULLAN seçeneğinde aşağıdaki formülleri ayrı ayrı renkler için uygulayarak işlemleri tamamlayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($C$14:$C$38="V.A ")*(F$14:F$38=[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]1[/SIZE][/COLOR][/B]))=0;F14=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]1[/SIZE][/COLOR][/B])
=[COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($C$14:$C$38="V.A ")*(F$14:F$38=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]2[/SIZE][/COLOR][/B]))=0;F14=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]2[/SIZE][/COLOR][/B])

Merhaba.

-- F14:AG38 hücre aralığını seçin,
-- KOŞULLU BİÇİMLENDİRME=>FORMÜL KULLAN seçeneğinde aşağıdaki formülleri ayrı ayrı renkler için uygulayarak işlemleri tamamlayın.
.
Kod:
=[COLOR="Red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($C$14:$C$38="V.A ")*(F$14:F$38=[B][COLOR="Blue"][SIZE="4"]1[/SIZE][/COLOR][/B]))=0;F14=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]1[/SIZE][/COLOR][/B])
=[COLOR="red"]VE[/COLOR]([COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR](($C$14:$C$38="V.A ")*(F$14:F$38=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]2[/SIZE][/COLOR][/B]))=0;F14=[B][COLOR="blue"][SIZE="4"]2[/SIZE][/COLOR][/B])

Ömer Bey Merhaba,

Her zamanki gibi çözüm öneriniz kusursuz olmuş vakit ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Şu sitede duruşunuz ve kişiliğiniz ile ÜSTAD diyebileceğim sayılı insanlardan olduğunuzu bilmenizi isterim. Tekrar çok teşekkürler.

Vaktiniz var ise formülün macro hali var ise ve paylaşırsanız çok mutlu olurum. Dolgu rengi kırmızı olabilir.

Geri