Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ben ekdeki dosyamda da göreceğiniz üzere, sumprodut ile bir değr buluyorum. Bulduğum değeri oran tablosundan para birimine göre rate bulup net bugunku değere getirmek istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz.
Ben dosyaniza goz attim ama tam olark ne istediginizi anlayamadim, Sum olarak yazilmis bir sumproduct formulu var fakat dogru hucrelerle calismiyor, dosyanizi kimse bu sekliyle ilgilenemezse biraz daha anlatmaya calisirsaniz yardimci olmaya calisirim.
Ben ayrı bir dosya dan sumproduct ile verigetiriyorum. (value olarak kopyaladım yani benim asıl dosyama gelen veriler formulle geliyor). Beim amacım, sumproduct ile aldım sonuca net bugunkü değer formulunu (A-(A/1+İ)^/360) uygulamak
Ben asıl dosyamı ekliyorum. Mavi olan alandaki formulü incelerseniz anlayacaksınız ne demek istediğimi.Sarı olan alan ise benim tutarlarımı getirdiğim alan. Amacım mavi alandaki formulu sarı alanda devam ettirermek
istediginiz cozume ulasmissiniz, ben sorunun cozumunden cok yaptiginiz isin mantigina takildim, donem olarak 30/360 seklinde sektiginizde formulunuz mantigi sanirim yine ay olmasini secmis oluyor. Odemeler seklinde oldugunu dusununce NPV() yahut PV() fonksiyonlariyla bir iliski kuramadim fonksiyonunuzla, sonuctan cok tablo seklinizi rahatlaticak bi cozum aradim fakat bi faydasi olmadi..
Umarim dosya formati zaten fazla zamaninizi almiyordur, kolay gelsin..
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.