• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

nakitte kuruş ayrılması

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

akd

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
14 Ağustos 2004
Mesajlar
1,119
Excel Vers. ve Dili
2003
Merheba arkadaşlar,
Mal müdürlüğü tahahkuk müzakeresini kuruşlarını ayırın demiş,
BU YTL
=TAMSAYI(A1)
BU DA KURUÞ HANESİ
=YUVARLA((A1-TAMSAYI(A1))*100;2)
kullanıyorum ama tahakkukta alt toplamlar tutmuyor,

MUTEMET ARKADAÞLARA SESLENİYORUM !!!!!
BU SORUNU ÇÃ?ZEBİLİRSENİZ LÜTFEN BİZİ BİLGİLENDİRİNİZ,
Saygılar selamlar,
 
=YUVARLA((A1-TAMSAYI(A1))*100;2) kısmındaki 2 kısmını artırıp deneyin =YUVARLA((A1-TAMSAYI(A1))*100;3) olarak yada 4 olarak.
Virgülden sonraki haneleri yuvarladığı için yanlışmış gibi gözükebilir.
 
Bu yıldan itibaren nakit fişi,imzalacak kişiler ve ünvanları,ve yeni kuruş işlemleri bayağı değişmiş bu konuda çalışma yapıp örnek verecek arkadaşlar herhalde vardır,bekliyoruz.
 
çok teşekkürler arkadaşlar
 
Arkadaşlar bu yeni nakitte kuruş ayrımına çok fazla takıldınız.Muhasebenin kuruşları ayırın diye bir söylemi yok ayrıca kuruş ayrımı pekte mantıga uygun bir işlem degil kuruş liraya tamamladığında lirayı lira hanesine atacak ki bu da hesabı yanıltacak bu kuruş işine fazla takılmayın bunun amacı bence TL 01/01/2006 tamamen kullanımdan kaldırıldığı için dikkati çekmektir.Siz Muhasebenizi Eski sistemle yazılması konusunda ikna edin Gaziantep Def.Muhasebe Müd.
 
aligunes selam dostum,

biz malmüdürlüğüne götürdüğümüzde yeni sisteme göre hazırlanacak diyo. merak ediyorum nasıl kabul ettirecez, adam diyo sistem değişti bu şekil olacak, sen diyon kabul ettirin.

ben şöyle aştım bu sorunu, tahakkukta kuruşlar virgülle ayrılıyor ya, tam oradan aşağıya kadar bir çizgi çektim oldu bitti, sonuçta görüntüde öyle olması isteniyor. excel de çizimden çizgiyi seçin sonra da yukarıdan aşağı çizin gitsin. başka yolu yok (şimdilik). hepinize kolay gelsin. iyi çalışmalar.
 
Arkadaşlar ekteki örneği incelermisiniz. Nakit üzerine ister doğrudan yazınız,isterseniz başka sayfalardan referans vererek,
 
kuruş toplamları

en kolay yolu eski nakitteki her bir hücreden değerleri aktarmak ancak yeni nakitte lira kısmına =NSAT(Nakit!P12) kuruş kısmına da =SAÐDAN(Nakit!P12;2) olarak girebilir toplamları da yeni nakitten değilde eski nakitin toplamlarını kullanabilirsin. bence en kestirme yolu bu..
 
az önce kuruş hanesine verdiğim formül sıfırlı kuruşlarda hata veriyor onun içinde önce =YUVARLA(Nakit!p12;2)*100 bu formülü, daha sonra nsat(nakit!p12)kullanırsanız sorun düzelebilir.
 
-arkadaşlar çalışmalarınızdan dolayı teşekkürler.
sayın otufan03 sayfa koruma şifresini kaldırmayı unutmuşsunuz herhalde. mümkünse şifreyi yazarsanız sevinirim. (ekleme yapamiyorum. açılan kutu gibi...)
 
Benim bu konuda bana göre daha pratik bir önerim var. Ayrı bir sütuna istediğiniz rakamı yazın. Ama sizin çıkmasını istediğiniz sütunlara da dosyada olduğu gibi formülü yazın. Basitçe bir formül. İsterseniz normal olarak yazdığınız hücreyi gizleyebilir yada yazdırmayabilirziniz.

Ekteki dosyada J sütunundaki ister gizleyin ister yazdırmayın, daha pratik değil mi?
 
Geri
Üst