• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteriden gelen teklif listesini kendi formatıma uyarlayamıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar.
Eklerde yurtdışındaki tedarikçimizden gelen fiyat listesi ve bizim excel formatımız mevcut.
Müşteriden gelen listeye bakacak olursak satırların birbirine girdiği görülmekte.
Kopyalama yapmak için yukardan aşağıya tutup seçerken birsürü satır hücrede beraberinde geliyor ve bizim formata sığmıyor.
Hatta tekli seçim yaparken bile aynı sorun yaşanıyor.
Siz bu tedarikçiden gelen formata baktığınızda nasıl bi sorun görüyorsunuz.Ne gibi çözümler sunabilirsiniz.Umarım ifade edebilmişimdir.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

dosya.tc ye de yükleme yapabilir mi siniz?

Merhaba sayın Ersin;

Farklı bir yöntem ile çözecek arkadaşlar mutlaka olacaktır.
Düşeyara ile kopyala yapıştıra hazır hale getirmekte mümkün değil mi? Satırlarda değil ama sütunlarda bir tutarlılık var gibi göründü bana, mesela ekteki gibi bir görüntü bu teklifi hazırlamanızda işinizi kolaylaştırır mı?

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.jpg
    Ekran Alıntısı.jpg
    20.6 KB · Görüntüleme: 4
Veya ;

Aşağıdaki macroyu çalıştırın.

Kod:
Sub BOŞ_SATIR_SİL()

On Error GoTo Son

[A:A].SpecialCells(xlCellTypeBlanks).EntireRow.Delete

Son:
End Sub

Sonrasında aşağıdaki eklentiyi kullanarak istediğini alanları istediğiniz gibi kopyalayıp istediğiniz yere yapıştırın eklenti aracılığı ile.

https://drive.google.com/file/d/0BzQU0yu8Qk0sLVZfUXJYemxjbGc/view?pref=2&pli=1

Tabi bunlar hep kopyala-yapıştır çözümleri, diğer seçenekleri olursa bende takip ediyorum.

Selamlar.

Merhaba sayın Ersin;

Farklı bir yöntem ile çözecek arkadaşlar mutlaka olacaktır.
Düşeyara ile kopyala yapıştıra hazır hale getirmekte mümkün değil mi? Satırlarda değil ama sütunlarda bir tutarlılık var gibi göründü bana, mesela ekteki gibi bir görüntü bu teklifi hazırlamanızda işinizi kolaylaştırır mı?

Saygılarımla.

Sayın pcDevil, yanıtınız için teşekkür ederim.Ekteki görüntü işimi görecektir.Sonuçta amacım listeyi sade hale getirip kopyalayarak kendi listeme aktarmak.

Bunun için düşeyara formülümü kullandınız acaba? Eğer öyleyse işimi görecektir.Formülü nasıl yazdınız acaba?
Okadar çok kolon varki beceremedim doğrusu.

İkinci mesajda bahsettiğiniz makroda olabilir fakat makroları pek bilmiyorum.O nedenle şimdilik ona bakmayalım.

Son düzenleme:
Geri