• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

müşteri ve ürün bilgileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dede5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
vba
SORU 1:müşteri koduna 6 yazınca , 6 nolu sayfadaki müşterinin bilgileri ilgili textboxlara nasıl gelir.

SORU 2 : Ayrıca ürün koduna ürünler sayfasındaki ürünün kodunu yazınca ürün adının ve ürün fiyatının ilgili textboxa ve listbox 3 e gelmesini , ürün koduna başka bir ürünlerin numarasını yazdığımda listbox3 te , ürün koduna yazdığım ürünlerin alt alta sıralanmasını nasıl yapabilirim .

Ekli dosyalar

Eğer 6 nolu sayfanızda hep aynı müşteri varsa şu kodu yazınız.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
i = TextBox1.Value

TextBox2 = Sheets(i).Range("b2")
TextBox3 = Sheets(i).Range("c2")

End Sub

Ben olsam tüm müşterilerin bilgilerini aynı sayfada tutar ve bir müşteri veri tabanı yapardım tek sayfada, ardından tüm alışveriş kayıtlarını da yine tek bir sayfada toplardım ayrı ayrı sayfalarda değil de. Tek bir sayfada tutulan alışveriş kayıtlarını da filtreleme yöntemiyle kişilere göre ayırabilirdim. İşim daha kolay olurdu.

Saygılar.

Eğer 6 nolu sayfanızda hep aynı müşteri varsa şu kodu yazınız.

Kod:
Private Sub TextBox1_Change()
i = TextBox1.Value

TextBox2 = Sheets(i).Range("b2")
TextBox3 = Sheets(i).Range("c2")

End Sub

Ben olsam tüm müşterilerin bilgilerini aynı sayfada tutar ve bir müşteri veri tabanı yapardım tek sayfada, ardından tüm alışveriş kayıtlarını da yine tek bir sayfada toplardım ayrı ayrı sayfalarda değil de. Tek bir sayfada tutulan alışveriş kayıtlarını da filtreleme yöntemiyle kişilere göre ayırabilirdim. İşim daha kolay olurdu.

Saygılar.

Bana bu konuda yardımcı olurmusun örnek ekleyerek.

Geri