• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri takip formu

Excel Vers. ve Dili
excell 2019 -ingilizce
Arkadaşlar merhaba,

yazacağım şey uzun ve biraz karışık ama ben kısaca bahsetmek istiyorum. internet üzerinden satış yapan bir firmada fatura işlemlerini excel üzerinden yapıyorum. öncelikle excel için gerekli verileri sitenin kendi yazılımı ile csv formatında export ediyorum. o verileri excele yapıştırıyorum ve bir dizi formül yardımı ile fatura basımı için hazırlıyorum. ancak excel okadar çok şiştiki 50mb civarlarına geldi ve 35000 satırlarını gördü. formüller genellikle vlookup olduğu için en ufak bir değişiklikte bile uzun süre processed işlemleri sürüyor. ben sistemden çektiğim verileri accesse aktarmak ordanda excel yardımı ile çekmek istiyorum.
sistemde şöyle şeyler var;
müşteri tek siparişte birden çok markadan alışveriş yapıyor ancak biz gönderim yaparken her marka için farklı gönderi yapıyoruz. faturalarını ayırıyoruz bu şekilde.
müşteriler kupon kullanıyor ancak sistem bunu direk vermiyor. biz bunu toplam sipariş miktarından ödenen tutarı çıkartarak kupon hesaplatıyoruz. bunun gibi birkaç kriter daha var excelde hesaplama yaparken.
işlemlerin hızlı ve daha stabil olması için bana yardımcı olabilecek arkadaşlar, ücretli ya da ücretsiz yardımız dokunursa çok sevinirim.

teşekkürler.

Veri yüklendikçe mecburen sistem yavaşlayacak bu yüzden senin bölümlendirme yapman gerek diye düşünüyorum :S
tarihsel olabilir müşteri adına göre olabilir ; saatlik işlem yapabilir sonra hepsini birleştirebilirsin ;ne bileyim sen kullandıgın için sen çözebilirsin ancak...

Son düzenleme:
Geri