• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri Hesap Ekstresi

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba, tüm üyelerin kandili mübarek olsun,

"Müşteri Sorgula" sayfası için, diğer sayfalardan veri alarak, bir hesap cetveli yapmak istiyorum, ek'li dosyada bilgi maksatlı bir örnek çalışma yaptım, örnek cetvel kesin bir şablon olmamakla beraber, çözümün örnek çizelgeye göre olmasından memnun olurum,

Teşekkür ederim,

NOT ; Çözüm formül ile de olabilir,

Ekli dosyalar

Selamlar,

Sizinde kandiliniz mübarek olsun.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Sayın Korhan Ayhan

Module1 deki kodlar, compile error vererek xlsortnormal'i işaret edip durdu.

Selamlar,

Sizinde kandiliniz mübarek olsun.

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Sayın Korhan Ayhan, merhaba

Nasıl makbule geçti bilemezsiniz, mubarek gecede emek verip çözüm ürettiniz, size ne kadar teşekkür etsem azdır, sağolun varolun,

Saygılarımla.

Merhaba,

Bir noktayı atlamışım, bu nedenle özür dilerim,

F kolonundaki toplam satırdan (F13) K13 ve M13 ün çıkması ve sonucun P2'ye yazılması
J kolonundaki toplam satırdan (J13) L13 ve N13 ün çıkması ve sonucun P3'e yazılması, gerekiyor
yani satılan net miktar ve tutarın belirlenmesi gerekiyor,

"Müşteri_Sorgula" sayfasındaki çizelge "Hesaplat" makrosuna bağlı olarak aşağıya doğru arttığından, P2 ve P3'e standart formül yazamıyorum, çünkü bitiş hücresi değişken ,

Mümkün ise F sütunundaki toplam miktardan K ve M sütunundakileri çıkarıp P2'ye, J sütunundaki toplam miktardan da L ve N sütunlarındakileri çıkarıp P3'e yazdırabilirmisiniz ?

Teşekkür ederim, saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bir noktayı atlamışım, bu nedenle özür dilerim,

F kolonundaki toplam satırdan (F13) K13 ve M13 ün çıkması ve sonucun P2'ye yazılması
J kolonundaki toplam satırdan (J13) L13 ve N13 ün çıkması ve sonucun P3'e yazılması, gerekiyor
yani satılan net miktar ve tutarın belirlenmesi gerekiyor,

"Müşteri_Sorgula" sayfasındaki çizelge "Hesaplat" makrosuna bağlı olarak aşağıya doğru arttığından, P2 ve P3'e standart formül yazamıyorum, çünkü bitiş hücresi değişken ,

Mümkün ise F sütunundaki toplam miktardan K ve M sütunundakileri çıkarıp P2'ye, J sütunundaki toplam miktardan da L ve N sütunlarındakileri çıkarıp P3'e yazdırabilirmisiniz ?

Teşekkür ederim, saygılarımla.

Merhaba, S13 için de P4'e yazabilirsek hesaplar sırası ile P2, P3 ve P4'e geleceğinden kendi aralarında matematiksel işlemleri R ve/veya S sütununda yapabilirim,

Şayet bunlar gerçekleşemiyor ise, listedeki toplamları 55 nci satıra alabiliriz, yani liste veri geldikçe aşağıya doğru uzayacağına sabit kalabilir, tabi bu durumda veriler çoğaldıkça ( 2 tarih arası arttığında ) sayfa2 ye geçileceğinden başlıkların da sayfa2'ye gelmesi ve 2 nci sayfanın 1 nci satırlarının, 1 nci sayfanın son satırdan devir bakiyelerini getirmesi ve 2 nci satırdan itibaren devam etmesi gerekecektir, bu işlem 3,4, 5 .... sayfalarda da devam edecektir,

Bu işlemler için hangi yöntem uygun ise onu uygulayabilirim,

Tekrar teşekkür ederim.

Geri