• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri Hesabı ve Tüm Borç-Alacakların bir sayfada izlenmesi.

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba.
Ben acemi bir Excel 2003 Türkçe kullanıcısıyım. Ustaların formülize edeceğini umduğum iki konuyu ekte yolladığım deneme.xls de anlatmaya çalıştım. İnşallah kendimi ifade edebilmişimdir. Eğer eksik bıraktığım birşey varsa affola...

"" Arkadaşlar sorularım şu şekilde:
C,D,E,F sütunlarındaki ürünlerin fiyatları farklı ve her işlemde fiyat girmem gerekiyor; mesela D "ÇİFTCAM" sütununa veri girersem "D38" den alıp G "BİRİM FİYAT" sütununa yazsa ve o rakamla çarpsa.

Diğer bir sorum ise; bu sayfadaki G36, H27 ve H37 verilerini "firmalar.xls" içinde ilgili yere otomatik taşımak istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM. ""

Ekli dosyalar

Merhaba
İlk sorunuz için, Deneme adlı dosyanızın G10 hücresine kopyalayıp aşağı doğru sürükleyin
Kod:
=EĞER(C10="";EĞER(D10="";EĞER(E10="";EĞER(F10="";0;$F$38);$E$38);$D$38);$C$38)

Süpersiniz. Hızlı ve tam istediğim gibi. TEŞEKKÜR EDERİM.
1. sorum halloldu.

Merhabalar
Firmalar dosyanızda
C3'e =[Deneme.xls]Ocak!$H$27
D3'e =[Deneme.xls]Ocak!$F$36
E3'e =[Deneme.xls]Ocak!$G$37 yazın.

İki dosyada açık olmak kaydıyla aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz. Dosya kapalıyken yapmak istiyorsanız makro ile yapılabilir ama ben tam vakıf değilim.

Kod:
c3 hücresine ='C:................\[Deneme.xls]Ocak'!$H$27
d3 hücresine ='C:................\[Deneme.xls]Ocak'!$F$36
e3 hücresine ='C:................\[Deneme.xls]Ocak'!$G$37

...... olan yere dosya yolu yazılacak.

C3'e =[Deneme.xls]Ocak!$H$27
D3'e =[Deneme.xls]Ocak!$F$36
E3'e =[Deneme.xls]Ocak!$G$37

Arkadaşlar yukarıdaki şekilde yazınca oldu; firmalar.xls açınca güncellemek için izin istiyor ve sorunsuz çalışıyor. Ellerinize sağlık.
Tabi sayenizde yeni bir sorunumu farkettim; şubat ayına girince ben hepsini tek-tek "=[Deneme.xls]Şubat!$H$27" gibi değiştirmek zorunda kalacağım. ne önerirsiniz?

Mesela bu kodları bir hücreye atayıp, o hücreye hangi ay adını yazarsam hepsi o şekilde değişse gibi... çok mu saçmaladım?

Sorunum aciliyet teşkil etmiyor ama konu tazeliğini koruyorken çözüm bulmak daha kolay olur diye düşünüyorum. Vakit ayırabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Cevabını aradığım soru şu:

"Deneme.xls" isimli müşterimin OCAK ayı hesap bakiyelerini "Firmalar.xls" de otomatik olarak güncellenmiş olarak görebiliyorum. (arkadaşlar gereken formülü yukarıda yazdılar)
Şubat ayında da aynı şekilde güncel verileri alabilmek için "firmalar.xls"deki formülün "Ocak" yazan kısmını "Şubat" olarak değiştirmem gerekecek. Bunu hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceğim bir yöntem arıyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba, Ekteki dosyayı Dener misiniz ? eğer çalışırsa daha kolay bir yolunu buluruz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba, Ekteki dosyayı Dener misiniz ? eğer çalışırsa daha kolay bir yolunu buluruz.

Yolladığınız dosya çalıştı. F1 de hangi ay yazıyorsa "Yapılan işler" hanesini o sayfadan güncelliyor.
Sırada diğer 2 sütun var, ilki ile beraber çalışmalı değil mi.
Bir de bunu alt satırlara da uygulamaya çalıştım ama olmadı, sadece sizin yaptığınız satır çalışıyor. Herhalde makroların çalışma mantığı formüller gibi değil ki kopyalayamadım.

Evet sadece o hücre için yazmıştım. Çalıştı ise biraz müsaade ederseniz diğerlerine de bakayım.

En son mesajımdaki ekli dosyayı güncelledim. bu defa diğer iki hücre için de kod yazdım ve f1 hücresine ay yazmanıza gerek bırakmayan bir liste hazırladım.

Diğer firmalara gelince, sayfa üzerindeyken alt+f11 e basınca görünen kodları diğer hücreler için de ilgili hücrelere ve dosya adlarına göre düzenlemeniz gerek.

SAYIN accountant80 MERHABA,

BEN SİTEDE YENİYİM,

EXCELL KONUSUNDA KENDİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM.
GÖRÜYORUM Kİ SİZİN GİBİ YADRIMCI OLAN DEĞERLİ İNSANLAR VAR. ÖNCELİKLE SİZE SAYGILARIMI SUNARIM. DEĞERLİ VAKTİNİZİ YAIRABİLİRSENİZ. EKTE BULUNA DOSYA İÇİN YARDIMINIZI RİCA EDİYORUM.

DOSYA İÇİNE NE YAPMAK İSTEDİĞİMİ YAZDIM.

TŞKLER..

Ekli dosyalar

SAYIN accountant80 MERHABA,

BEN SİTEDE YENİYİM,

EXCELL KONUSUNDA KENDİMİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUM.
GÖRÜYORUM Kİ SİZİN GİBİ YADRIMCI OLAN DEĞERLİ İNSANLAR VAR. ÖNCELİKLE SİZE SAYGILARIMI SUNARIM. DEĞERLİ VAKTİNİZİ YAIRABİLİRSENİZ. EKTE BULUNA DOSYA İÇİN YARDIMINIZI RİCA EDİYORUM.

DOSYA İÇİNE NE YAPMAK İSTEDİĞİMİ YAZDIM.

TŞKLER..

Merhaba, maalesef 2003 kullandığım için dosyanızı açamadım,

Sadece elimden geldiğince bana yardım edildiği gibi ben de yardım etmeye çalışıyorum ve excel bilgim çok eksik.

Ayrıca bir konu açarak yardım isterseniz sorununuza daha çabuk çözüm bulabilirsiniz.

Geri