• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri Ekle ve Sil Butonları Yapma

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kmlpyrz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
17 Eylül 2006
Mesajlar
119
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba arkadaşlar, ben amatör bir excel uğraşanıyım. VBA bilgim ise hiç yok. Tek bir excel çalışma kitabına 100 müşterilik bir "Müşteri takip programı" yaptım. içinde personel, araç bilgileri, petrol şirketleri gibi bölümlerde ekleyince boyutu 35 MB oldu.
Bende her müşteriyi ayrı ayrı excel sayfalarına alarak, kullanılan boyutu düşürmeye çalıştım ama başaramadım.
Sayfa 1'e yerleştirdiğim, MÜŞTERİ EKLE ve MÜŞTERİ SİL butonlarını çalıştırabileceğim, bir komutu veya ilgili linki yazarsanız çok sevinirim.
Cumhuiyet'imizin 83.Yılı hepimize kutlu olsun.
 
Müşteri Sil Komutu veremiyorum.

Verilen linkleri inceledim ama tıklatılan bir butonla, belirtilen dosyanın silinmesi komutunu bulamadım. Müşteri ekle kısmını sorununu hallettim ama sil komutunu yapamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Benim combobox'umda müşteri isimlerim var ve bu isimleri içeren excel dosyalarım var. Yapmak istediğim, comboboxtan seçtiğim isme karşılık gelen excel dosyasının, D:\tiglioglu_insaat\musteri klasörü içinden bulunup silinmesini istiyorum.
Örnek combobox'tan Kamil Poyraz'ı seçtiğimde, D:\tiglioglu_insaat\musteri\Kamil Poyraz.xls dosyası silinsin.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
 
Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
kill "D:\tiglioglu_insaat\musteri\" & combobox1 & ".xls"
 
Sayın Leventm ilginizden dolayı teşekkürederim.
 
Burada bir önemli bilgiyi aktarayım. Kill komutu ile silinen dosyalar çöp kutusuna uğramadan direk olarak silinir. Bu sebeple kullanılmadan önce gerekli yedekleme tedbirleri alınmalı ve önemsiz dosyalar üzerinde denemeler yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.
 
Silme yerine Arşiv klasörüne kes yapıştır yapabilirmiyiz.

Kill komutu yerine Kes/yapıştır komutu ile oluşturduğumuz Arsiv klasörüne yapıştırma yapabilirmiyiz. Böylece gerektiğinde daha önce hesabı bulunan ama silinmiş olan bir müşterinin bilgilerine yeniden ulaşabilirim.

Yani "D:\tiglioglu_insaat\musteri\" & ComboBox1 & ".xls" dosyasını kesip
"D:\tiglioglu_insaat\arsiv\musteri\" & ComboBox1 & ".xls" olarak taşıyabilirmiyiz. Bu komutu nasıl verebilirim.
 
Arkadaşlar yardım bekliyorum.

Kill komutunu değiştirmek istiyorum. Bunun yerine bir önceki iletimde de belirttiğim gibi dosyayı taşı komutu vermek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Geri
Üst