• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Müşteri adına göre şube şehir ve nakliyat belirleme [ÇÖZÜLDÜ]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Professionel Plus 2019 TR - 32 Bit
Arkadaşlar kolay gelsin.
Forumda daha önce rastlamıştım böyle bir konuya ama üzerinden çok zaman geçtiği için tekrar bulamadım konuyu.
Firmada kullandığım bir sipariş sistemi var.(Ekteki dosya) Bu örnekte olduğu gibi müşterinin adını ürünü detayları şubesini, nakliye firmasını ve firmanın bulunduğu ili elle belirliyorum. Fakat istediğim, müşteri adını yazdığımda otomatik olarak şube,nakliyat ve şehir otomatik olarak dolsun. Yani ekteki dosyanın içinde "C","Q" ve "S" sütünları otomatik olarak dolsun istiyorum. Yani ek bir sayfa açıp istediğim bilgileri oraya yazıp müşteri adını yazdığımda otomatik aktarmasını istiyorum.

Eminim çok basit birşeydir fakat excel bilgim yeterli değil. Bunu yapmam da yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim.

Ekteki dosyayı isteyen arkadaşlar (Özellikle koltuk üretim sektörü) kullanabilir firmadaki işimin yarısını bu dosyadan takip ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba

Ekteki dosyada 2 tane çalışma sayfası var. bu sayfalardan bir tanesi veri tabanı olarak kullanılacak (Çalıştığınız firmaların bilgileri olacak ve firma eklendikçe güncellenecek) diğeri ise sadece firma adını yazdığınızda size ilgili bilgileri otomatik olarak getirecektir.

Yardım gerekirse sorabilirsiniz.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Azizim teşekkürler sanırım istediğim tam olarak oturmuş fakat yapımını anlamadığım için kendi listeme nasıl oturtacağımı çözemedim. Eğer çok uzun ve çetrefilli bir iş değilse yapımını anlatabilirmisiniz. Excel konusunda fazla acemiyim sanırım.

Merhaba

Bana elinizdeki firmaların listesini ( Bu listeyi veri çekmek için kullanacağız ve sadece listeye firma yazarak bu ekleme işlemini yeni firmalar için yapabileceksiniz) bir çalışma sayfasında gönderirseniz ikinci bir çalışma sayfasında size bu çalışmayı uzatabilirim.

Benim örneğimde 4-5 firma seçtim sadece.

Aslında nasıl yapıldığı basit.

Firma isimlerini "DATA (VERİ)" sekmesinde "VALIDATION DATA (Sanırım türkçe office de VERİ DOĞRULAMA)" formülünü kullanarak tıklama ile seçmenizi sağladım.

bundan sonrası ise firma listesindeki veriler "VLOOKUP" ile çeğırdımaya kaldı.

söylediğim gibi bana firma listesini gönderirseniz bu formülü uzunca bir şekilde çoğaltırım. bu da uzun süre işinizi görecektir.

İyi çalışmalar

Azizim kullandığım listeyi ekledim müşteri isimleri sevk bilgileri adıyla eklediğim kısımda bulunuyor.
Tamamını dolduramadım bir kaç gün sürer onları doldurmam eğer böyle olmaz dersen bu hafta doldurur öyle tekrar eklerim.

Ekli dosyalar

merhaba

tam olarak o şekilde demek istememiştim fakat ekdeki dosyada listeyi uzattım.

50 adet firmayı ilk sayfaya girebilirsiniz. işinci sayfada ise bu 50 firmayı 500 satır boyunca istediğiniz kadar çağırarak verileri getirebilirsiniz.

Anlaşılmayan birşey olursa mesaj atarak sorabilirsiniz.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Bilgi için teşekkürler azizim oturdum sayende yaptım : )

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri