• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Multipage'deki ListView problemi

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Bir Userform içinde bir Multipage'im var. her Page'de listview var.
Dosyam ektedir.
sorunum şu; anasayfa adlı userformda bulunan Multipage'deki "SAYAÇ SORGULAMA" ve "YAPILAN BAKIMLAR" sayfasına tıkladığımda içindeki ListView'ler en üstüne hizalanıyor. Başka bir sayfayı seçiyorum, daha sonra yine sorun yaşadığım sayfayı seçinde sorun düzeliyor.
Ancak, userformu her açtığımda sorun tekrar ediyor.
Sebebi nedir bir türlü çözemedim?
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
tam ekran modunu ayırıp böyle yapın

Private Sub UserForm_Activate()
Me.Top = Application.Top
Me.Left = Application.Left
Me.Height = Application.Height
Me.Width = Application.Width
MP1.Top = Me.Top + 10
MP1.Left = Me.Left
MP1.Height = Me.Height - 40
End Sub

l nolu mesajdaki dozyanın UserForm_Initialize nin en sonuna uşuğıdaki kodu ekleyiniz birde öyle denermisiniz.?

For i = 0 To MP1.Pages.Count - 1
MP1.Value = i
Next
MP1.Value = 3

l nolu mesajdaki dozyanın UserForm_Initialize nin en sonuna uşuğıdaki kodu ekleyiniz birde öyle denermisiniz.?

Selam,
Sayın Halit3 hocam yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sorun nasıl oluşuyor anlayamadım. Ancak, Multipage1_Change()
olayına aşağıdaki gibi kodlar ekledim sorun halloldu.
Kod:
Private Sub MP1_Change()

If MP1.Value = 0 Then

sslv.Top = MP1.Top + 60
sslv.Left = MP1.Left + 10
sslv.Height = MP1.Height - 100

End If

If MP1.Value = 2 Then

yblv.Top = MP1.Top + 60
yblv.Left = MP1.Left + 10
yblv.Height = MP1.Height - 100

End If

End Sub
ilginizi ve yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok teşekkürler.
İyi çalışmalar.

iyi çalışmalar

Merhabalar

Alternatif olarak bu linki de inceleyiniz.

Not : Eğer Multipage gibi MSForms kütüphanesindeki bir nesneye; Listview, Treeview, DtPicker vs Windows Forms kontrollerini eklemeye kalkarsanız, beklenmedik hatalarla karşılaşabilirsiniz -ki başınıza gelen durumlardan biri de budur.

Örneğin, aktif olmayan (kapalı) bir multipage sayfasındaki Listview'in, ilk veya seçili elemanını kodlar vasıtasıyla okumaya kalkın. Çuvalladığını göreceksiniz.

Benim tavsiyem, multipage üzerinde, windows forms kontrollerini kullanmamanız yönünde olacaktır.

İyi çalışmalar.

.

Merhabalar

Not : Eğer Multipage gibi MSForms kütüphanesindeki bir nesneye; Listview, Treeview, DtPicker vs Windows Forms kontrollerini eklemeye kalkarsanız, beklenmedik hatalarla karşılaşabilirsiniz -ki başınıza gelen durumlardan biri de budur.

Örneğin, aktif olmayan (kapalı) bir multipage sayfasındaki Listview'in, ilk veya seçili elemanını kodlar vasıtasıyla okumaya kalkın. Çuvalladığını göreceksiniz.

Benim tavsiyem, multipage üzerinde, windows forms kontrollerini kullanmamanız yönünde olacaktır.

İyi çalışmalar.

.

Sayın Ferhat Bey:
Alternatif dosyanızı incelidim iyi bir örnek var ama aşağıdaki kodda bu işi yapıyor

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
For i = MultiPage1.Pages.Count - 1 To 0 Step -1
MultiPage1.Value = i
Next
End Sub

Merhabalar

İyi çalışmalar.

.

Selam,
Ferhat Pazarçevirdi linkteki dosyanızı inceledim.
deneyeceğim. Çok teşekkürler.

Sayın Ferhat Bey:
Alternatif dosyanızı incelidim iyi bir örnek var ama aşağıdaki kodda bu işi yapıyor

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
For i = MultiPage1.Pages.Count - 1 To 0 Step -1
MultiPage1.Value = i
Next
End Sub

Halit bey, merhabalar

Dediğiniz gibi de olur.

Ancak, önerdiğiniz yöntemin bir handikapı; MultiPage_Change olayı ile tetiklenecek tüm prosedürleri çalıştırmasıdır. Uzun ve ağır çalışan kodlar da varsa, sizin önerdiğiniz şekliyle, programın kullanımını oldukça güçleştirecektir.

Başka bir olumsuzlukta da; bir UserForm üzerindeki MultiPage'ler ile, Sihirbaz tasarladığınızı varsayalım. Her bir adımda bir parametre girerek, diğerine geçtiğinizi de varsayarsak, sizin yazdığınız yukarıdaki kodla, belirlenmeyen boş parametrelerle de uğraşmak gerekecek.

Elbette, bunların hepsinin önüne kontrollerle geçilebilir. Ancak, buna sarfedilecek çabayı, (benim söylediğim gibi etliye sütlüye dokunmayan :) bir yöntemle bertaraf edip) başka konulara yöneltmek daha verimli olacaktır.

Muhabbetle ..

.

Halit bey, merhabalar

Dediğiniz gibi de olur.

Ancak, önerdiğiniz yöntemin bir handikapı; MultiPage_Change olayı ile tetiklenecek tüm prosedürleri çalıştırmasıdır. Uzun ve ağır çalışan kodlar da varsa, sizin önerdiğiniz şekliyle, programın kullanımını oldukça güçleştirecektir.

Başka bir olumsuzlukta da; bir UserForm üzerindeki MultiPage'ler ile, Sihirbaz tasarladığınızı varsayalım. Her bir adımda bir parametre girerek, diğerine geçtiğinizi de varsayarsak, sizin yazdığınız yukarıdaki kodla, belirlenmeyen boş parametrelerle de uğraşmak gerekecek.

Elbette, bunların hepsinin önüne kontrollerle geçilebilir. Ancak, buna sarfedilecek çabayı, (benim söylediğim gibi etliye sütlüye dokunmayan :) bir yöntemle bertaraf edip) başka konulara yöneltmek daha verimli olacaktır.

Muhabbetle ..

.

Teşekkür ediyorum anladım iyi çalışmalar.

Geri