• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerreri isteğe göre silme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
ekteki dosyada mükerreri bulur ve siler ancak ben mükerreri bulduktan sonra yan sütuna bir şey yazılırsa silinmesini istemiyorum. Ayrıca kırmızı renkte üzerinden kalkmalı yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz.

Kod:
Sub Yinelenenleri_Sil()

Dim i   As Long
    Dim Sat As Long
    Dim Adt As Integer
    Dim ws1 As Worksheet

Set ws1 = Sheets("Sayfa1")

ws1.Select

Application.ScreenUpdating = False
    Sat = Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row
    Range("A2:E" & Sat).Sort Key1:=[C1]

For i = Sat To 2 Step -1
        If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("C2:C" & i), Cells(i, "C")) > 1 Then
            If Cells(i, "D") = "" Then
                Rows(i).Delete
                Adt = Adt + 1
            Else
                Range(Cells(i, "A"), Cells(i, "E")).Interior.ColorIndex = 3
            End If
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox Adt & " Adet Yinelenen Kayıt Silindi...", vbInformation, "N. YEŞERTENER --> [URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]"

End Sub

Üstat öncelikle ilginize teşekkür ederim... (33 nolu kayıt sip no almadığı halde kalıyor.)

malesef tercih etmediğim ilk mükerreri ilk veri ise silmiyor (çünkü boyamıyor ) bu durumda ikinci veri ise siliyor.Bu olmamalı Amacım:
....Düğmeye birinci basışta tüm plaka sütünuna göre tabloyu, artan sıraya sokmak,bütün mükerrer plakaları kırmızıya boyamak.
.... Kontrolü yaptıktan sonra sağında sipariş no alamamış bütün mükerrerleri silmek.

böylece 2 ayrı sistemden gelen sürekli bilgi girişi olan listemde tekilleri hızlıca bulmak, diğerlerinin silinmesini sağlamak. Yardımcı olursanız çok sevinirim....

Son düzenleme:
üstad bu konuda sizin bana yardımcı olacağınızı umuyorum. Daha önceki çalışmalarınızdan çok faydalandım. Saygılarımla..

Geri