• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mükerrer olanları silme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 86126
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
arkadaşlar elimde A sutunundan AZ sutununa kadar veri mevcut, bu verilerin içinden J,K,L,M,N,O,P sutunlarınındaki verilerin aynı olanlarını bulup silmesini istiyorum. bir çok örnek buldum ama uyarlayamadım. Ayrıca yazı tipi küçük büyük farketmesin, aynı olanları silsin istiyorum.

Merhaba,

Aşağıdaki kodlar işinizi görecekti sanırım.

Sub sil()
a = WorksheetFunction.CountA(Range("A:A"))
For iii = 10 To 16
For i = 1 To a - 1

For ii = 2 To a
If i = ii Then ii = ii + 1
If Cells(i, iii) = Cells(ii, iii) Then
Cells(ii, iii).Select
Selection.ClearContents

End If

Next
Next
Next
End Sub

hücre içeriğinin değil ilgili mükerrer satırın silinip teke inmesini istiyorum

birde bu dosyayı inceleyin yapmak istediğiniz böyle bir şey mi? Lütfen müspet veya menfi cevap yazarsanız başka örnekler bulmaya çalışırız

evet buna benzer olmasını istiyorum. belirttiğim hücrelerin karşılaştırıp tamamı eşit ise teke indirmesini istiyorum.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Sub MÜKERRER_KAYITLARI_SİL()
    [IV:IV].ClearContents
    [IV1] = "=J1 & K1 & L1 & M1 & N1 & O1 & P1"
    [IV1].AutoFill Destination:=Range("IV1:IV" & [A65536].End(3).Row), Type:=xlFillDefault
    [IV:IV].Value = [IV:IV].Value
    For X = [IV65536].End(3).Row To 1 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("IV1:IV" & X), Cells(X, "IV")) > 1 Then Rows(X).Delete
    Next
    MsgBox "MÜKERRER KAYITLAR SİLİNMİŞTİR.", vbInformation
End Sub

Ekteki örneği inceleyin.

NOT.. Sn. COST_CONTROL cevap vermiş görmedim. Düşünce aynı ama onun yapmış olduğu makro dili ile benimki biraz daha ilkel. :)

Son düzenleme:
Selam arkadaşlar Office 2007 enterprise türkçeye geçtim. Orada tekrarlanan hücreleri kaldır menüsü var onunla bir makro yaptım. A1'den A500'e kadar hücre arasında yinelenen verileri o kadar hızlı bir şekilde siliyorki çok hoşuma gitti ama tahminimce 2007 versiyonundan düşük olanlarda bu özellik büyük bir ihtimalle kullanılmayacaktır. Bu kodu bana eski versiyonlarda deneyip bilgi verirseniz çok sevinirim. 2007'yi yükledikten sonra deneme imkanım kalmadı :-)

kod aşağıdadır.

Sub Makro1()

ActiveSheet.Range("$B$1:$H$500").RemoveDuplicates Columns:=1, Header:=xlYes
End Sub

Selamlar,

Ben denedim fakat çalışmadı.

Evet kodlar çalışmıyor.
"Bu özellik veya method bulunamadı" hatası veriyor.

Rica etsem bunuda denermisiniz. 2007 yapılıp 2003 olarak kaydettim, bu şekilde sizde çalışırsa sizlerin 2003 te yeni bir kitap ile bu kodları deneyebilirmisiniz.

Selamlar,

Maalesef bende yine çalışmadı.

Yukarıda verdiğim kod o kadar hızlı çalışıyor ve kodun kendisi o kadar kısaydı ki, Neyse sağlık olsun. Aslında elimde mükerrer olan satırları silmenin çeşitleri ile ilgili çeşitli kodlar var ama hepsini denedim örnek A1:A20 arasına baktırıyorsanız modül hemen cevap veriyor hızlı çalışıyor, fakat A1:A500 yapınca oldukça bekletiyor, hele birde A1:A65536 yaparsanız yandınız artık gidip yemeğinizi yeyin, kahvenizi için öyle gelin. :) ve bu söylediğim hemen hemen mükerrer kayıtları silme ile ilgili kodların hepsinde bu kadar uzun sürüyor. Elinizde bu işlemi hızlı yapan bir kod varsa çok ihtiyacım var.

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Sub MÜKERRER_KAYITLARI_SİL()
    [IV1] = "=J1 & K1 & L1 & M1 & N1 & O1 & P1"
    [IV1].AutoFill Destination:=Range("IV1:IV" & [A65536].End(3).Row), Type:=xlFillDefault
    [IV:IV].Value = [IV:IV].Value
    For X = [IV65536].End(3).Row To 1 Step -1
    If WorksheetFunction.CountIf(Range("IV1:IV" & X), Cells(X, "IV")) > 1 Then Rows(X).Delete
    Next
    MsgBox "MÜKERRER KAYITLAR SİLİNMİŞTİR.", vbInformation
End Sub

tüm kayıtlarım mükerrermiş

tesekkurler

Geri