Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ekteki dosyada A sütununa mükerrer kayıt eklenmesi halinde (Arada boş hücreler olsa bile) uyarı vermesini ve ekletmemesini istiyorum.
ayrıca A sütununu seçip A'dan Z'ye sırala dediğimde küçükten büyüğe sıralamıyor.
selam,
1 - Mükerrer kayıtların veri girişleri yapılması Veri Doğrulama ile elde edilebilir.
2 - Sıralama olayına geldiğimiz zaman Excel de Sıralama , örnek vererek
1 , 2 , 10 , 12 ,45 , 21 , 63 , 4 , 6 , 13 rakamları bir kolonun farklı hücrelerinde olsun. Sırala dediğimizde elde edilecek dizi şöyle olacaktır. 1 , 10 , 12 , 13 , 2 , 21 , 4 , 45 , 63 ....
Bunun önüne geçebilmek için dosyanızdaki 2012 / 147231 gibi ifadeleri zaten yıllar 4 hane , / işaretinden sonrakileri de hepsini aynı basamak adedi kadar yazıp önlerine eksik basamak adedi kadar 0 yazmak.... O zaman sıralamayı düzgün elde edebilirsiniz.
A kolonunda 271. hücreye de, 271 boşken 272. ya da diğer herhangi bir hücreye de dolu hücrelerde yazılı olan herhangi bir kayıt girilmesine imkan vermeyerek uyarmasını kastediyorum.
A2'den listenizin uzayacağını düşündüğünüz son satıra kadar (örneğin şu an 270'inci satıra kadar dolu, siz 1000'incci satıra kadar) seçin ve VERİ DOĞRULAMA -> ÖZEL -> formül kısmına aşağıdaki formülü uygulayarak işlemi onaylayın.
Artık daha evvel yazılmış bir veriyi yazamazsınız.
.
Kod:
=EĞER($A2<>"";EĞERSAY($A$1:A2;A2)=1;10)
Sonradan ilave not: Sayın sakman'ın öneride bulunduğunu fark etmedim, benim önerim de alternatif olsun.
Excel vba formda textboxa aynı değer girdiğimde mükerrer uyarısı
Formu çalıştırdığımda commandbuton ile kaydettiğimde textboxa aynı değer girdiğimde uyarı mesajı vermesini istiyorum yada yinede kayıt yapılsın mı sorusu sormasını istiyorum yardımcı olur musun bunun kodu nedir.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.