• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerrer aktarma ve hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2002 TÜRKÇE
2007 TÜRKÇE
2010 TÜRKÇE
2019 TÜRKÇE
Iyi akşamlar herkeze....
Gelen sayfasında a sütununda bulunan ürünleri teke indirerek kalan sayfasına aktarmasını ve gelen miktar toplamını yanına yazmasını vebu üründen çıkan varsa çıkan sayfasından çıkan miktarı ürünün karşına yazması ve kalan miktarı hesaplamasını istiyordum
ayrıca örnekte belirttim...

Ekli dosyalar

Iyi akşamlar herkeze....
Gelen sayfasında a sütununda bulunan ürünleri teke indirerek kalan sayfasına aktarmasını ve gelen miktar toplamını yanına yazmasını vebu üründen çıkan varsa çıkan sayfasından çıkan miktarı ürünün karşına yazması ve kalan miktarı hesaplamasını istiyordum
ayrıca örnekte belirttim...

illa makro mu olacak formülle çözüm üretsem ister misiniz

Formülle çok ağırlaşıyor kayıt adeti belli olmayacağı için makrolu olursa çok daha iyi olacak

bir deneyelim hocam ağırlaşmazsa oda olabilir

çok teşekkür ederim şu an bunu kullanacağım şu an sorun yok

Hocam gelen sayfasına ekleme yaptığım zaman farklı üründen almıyor kaydı bazen

Hocam gelen sayfasına ekleme yaptığım zaman farklı üründen almıyor kaydı bazen

sarı alanın dışına çıkıyorsa doğrudur ben formülleri oraya kadar yaymıştım. siz kaçtane ürün'ünüz var ise o kadar çoğaltınız veya şuraya bakarak F1 hücresindeki rakam kaçtane farklı kayıt var ise onu gösterir.
eğer ki bunlar değil ise
örnek dosyanızı ekleyin bir bakayım
bütün formüller sarı alandadır lütfen çoğaltınız

dosyanız değişmiş
bu dosyanıza en uygun çözüm makro ile olur. formüller çok kasar ama diğer dosyanız olsa idi çözümler işe yarardı.
ilk sorduğunuz dosyaya uygun dosya gönderirseniz yanlış olanı ona göre yardımcı olmaya çalışırım

Option Explicit

Sub benzersizlistele()
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, S3 As Worksheet

Set S1 = Sheets("GELEN")
Set S2 = Sheets("KALAN")
Set S3 = Sheets("ÇIKAN")
S2.Range("A2:B65536").ClearContents

S1.Columns("A").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CopyToRange:=S2.Range("A2"), Unique:=True
S2.Rows(2).Delete

S2.Range("B2").Formula = "=SUMIF(" & S1.Name & "!A:A," & S2.Name & "!A2," & S1.Name & "!C:C)"
S2.Range("C2").Formula = "=SUMIF(" & S3.Name & "!A:A," & S2.Name & "!A2," & S3.Name & "!B:B)"
S2.Range("D2").Formula = "=B2-C2"

With S2.Range("B2")
.AutoFill Destination:=S2.Range("B2:B" & S2.Range("A65536").End(3).Row)
.Value = .Value
End With

With S2.Range("C2")
.AutoFill Destination:=S2.Range("C2:C" & S2.Range("A65536").End(3).Row)
.Value = .Value
End With
End If
With S2.Range("D2")
.AutoFill Destination:=S2.Range("D2:D" & S2.Range("A65536").End(3).Row)
.Value = .Value
End With
S2.Select

Set S1 = Nothing
Set S2 = Nothing
Set S3 = Nothing

End Sub

BU MAKROYU BULDUM DÜZENLEDİM KENDİMCE ÇALIŞIYOR KALAN SAYFASINA GELEN SAYFASINDAKİ KAYITLARI TEKE DÜŞÜREREK KALAN SAYFASINA SIRALIYOR VE ETOPLA FORMULÜ İLE YANINA İLGİLİ DEĞERİ GETİRİYOR, ÇIKAN SAYFASINDA KAYIT VARSA ONUDA BULUYOR İLGİLİ YERE GETİRİYOR FAKAT BUNDA ŞÖYLE BİR SORUN VAR 1 ADET KAYIT VARSA HATA VERİYOR AMA ENAZ 2 ADET KAYIT VARSA VE ONDAN SONRASI İÇİN SORUNSUZ BUNU DÜZENLEMEME YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM...

Son düzenleme:
Geri