• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mükerre kayıt hk.

hassas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Sayın Üstadlar cümleden iyi günler diler, Hayırlı işler dilerim.
Daha öncede belirttiğim ve destek aldığım konu ile ilgili destejklerinizi bekliyorum.
Daha önceki yaptığım çalışma dosyasında Data verisi değiştiğinde hata veriyordu.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

J2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve J9'a kadar kopyalayın.
Formüldeki 19 (satır sayısı) sayısını gerçek dosyanıza göre değiştiriniz.
Kod:
=ETOPLA($C$2:$C$19;"*/"&$I2&"/*";$E$2:$E$19)

Sayın Ömer Baran bey ;ilginizden ve emeğinizden dolayı çok teşekkür ederim. verdiğiniz formülü uyguladım çok güzel olmuş, oraya Aynı tarih,saat,plaka,pompa,litre veri olanların renklenmesini de sağlayabilirmiyiz.
Fakat data verisi devamlı değişken.
Yani ben data sayfasına verileri girdiğimde;
Aynı tarih ve ssaatte,Aynı pompadan aynı plaka ve ltre verisi varsa sorgu sayfasında renklenmesini istiyorum.

Merhaba Sayın hassas, bir şey sorayım.
Her bir sayım işlemi kendi sütununda zaten yaptırıyorsunuz.
F, G ve H sütunlarındaki hücrelerin koşullu biçimlendirme formülüne; HÜCRE DEĞERİ 1'DEN BÜYÜKSE diyerek koşullu biçimlendirme yapabilirsiniz. Böylece renklendirme işlemi sadece o sütunlarda yapılır.

Bir uyarım olsun; koşullu biçimlendirme (üstelik tüm sütun boyunca sayım yapan formül ile çalışıyorsa) belgeyi yavaşlatan bir uygulamadır. Veri miktarının çok olacağını da söylediğinize göre koşullu biçimlendirmeden kaçınmanızda yarar var. Zaten formül yazdıınız F, G, H sütunlarında tekrar sayısını tespit ediyorsunuz. O sütunlardaki formülleri 1'den büyükse şeklinde değiştirerek daha kullanışlı olacağını sanıyorum. yoksa veya 1 ise boş bırakcak şekilde formülleri revize edersiniz artık.

Sayın ömerbaran bey verdiğiniz bilgi içim çok teşekkür ederim.
işlerinizde kolaylaıklar diler hayatınızda mutluluk ve huzurlu ömürler dilerim.
Allaha emanet olunuz.

Geri