Msj Tablosu

Excel Vers. ve Dili
2003
Mrb arkadslar,velilerimi bilgilendirmek icin netten telefonlara msj yolluyorum. Ekteki topluyu yapabilirsem isim cok kolay olacak.
Söyle yapmak istiyorum:Veliye yollayacagim msj 'ı Giris bölümüne yazıp sol taraftaki ögrenci ismini sectigimde ögrenci ismi ve aldigi not Çıkıs bölümüne gelecek ve bende ordan kopyalayip net üzürinden veli telinine yollayacam. Defalarca koplaya yapistir isinden kurtulmus olacaz.Yapilan tablo fikir vermek adina yapildi. İsteseniz tobloyu daha kullanisli bir sekilde dizayn edebilirsiniz. İlgi ve alakaniz icin tesekkür ederim.

Ekli dosyalar

• 16.5 KB Görüntüleme: 13

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Ekteki gibi birşeymi istiyorsunuz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
üstadimi ilgi ve alakaniz icin tesekür ederim. Tam anlatamdim kendimi söyle izah edeyim:Diyelimki Bir ögrencimin velisine Türkce dersinden ögrenciin aldigi notu bildirmek istiyorum Örnek:Sayin Velim, MERVE AKGÜN ‘ın 3. Türkçe yazilisi : 85'dir. bu yaziyi velime yollamak istiyorum bu msj yolandiktan sonra baska örenciye gectigimde kopyala yapistir isini yapmadan giris bölümüne yazdigim Sayin Velim, ........ 3. Türkçe yazilisi : ..... 'dir. yazisi tikladigim ögrencinin adini ve notunu alarak cikis bölümünde yer alsin.Her sey ayni sayfada olacak...

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
En son hangi halinde ise ve öğrenci no ve notlarını nereye yazıyorsanız bunu içerir örnek dosya ekleyin.

Siz eklememişsiniz ben tahmini yapmaya çalışıyorum. Ayrıca ilk sorduğunuz soru ile sonradan istediğiniz farklı. İlk dosyanızı eklerken bunları belirtmemiş olsa idiniz bir defada sorunuz çözülmüş olurdu.

Excel Vers. ve Dili
2003
Üstadim elimden geldigince anlattim , arti tabloyuda yapmaya calistim ama tabiki uygun görmüyor olabilirsiniz.Ama elimden gelen okadar ;zaten becerebilsem kimseyi yormam :)
Tabloya gelince elimden geldigince bir sey yapmaya calistim ama olmamissa siz söyleyin ona göre yapmaya calisayim.İlgi ve alakaniz icin teskkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
2003
Buna bakabilir misiniz ? Umarim ise yarar...

Ekli dosyalar

• 23.5 KB Görüntüleme: 8

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
merhaba
syn Ali hocamınkinden fazla bir farkı yok ama bir örnekte benden
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar,
Makrolu bir özüm ürettim. A4 hücresine öğrenci numarasını girip enter'a basın.

Ekli dosyalar

• 29.5 KB Görüntüleme: 16
Excel Vers. ve Dili
2003
Leumur Hocam tesekkür ederim cok sade hos olmus .Bir sey soracam simdi ordaki yazili notunu nasil degistirebilirim? Yani diyelimki msj konusu yazili degilde deneme sonucunu bildirmem gerektiginde bu yaziiyi nasil degisebilirim ? ikinci bir hüsus ögrenci sayisi 40 olmasi gerekiyor bunu cogaltabilirmiyiz. Ekledigim ikinci tabloya bakabilirmisiniz belki onun sekli daha hosunuza gider. sagolun...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar,
C3'e sınav türünü yazacaksınız.
D3'e eğer sınav türü bir dersse, kaçıncı sınav olduğunu yazacaksınız ve sayının yanına nokta koyacaksınız. Eğer deneme sınavıysa bu hücreyi boş bırakın.
F5'e öğrenci numarasını girip, enter'a bastığınızda istediğiniz metin gelecektir.
Saygılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Leumruk Hocam elleriniz dert görmesin çok güzel olmus tesekkür edrim...

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayin Ustalarim dosaynin icindeki tabloda bir iki desiklik yapabilir miyiz ? yardimlarininiz icin teesekkür ederim.Dosya icinde istekler yazili...

Ekli dosyalar

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Selamlar,
Ekli dosyayı inceleyiniz, dosyayı istediğiniz gibi düzenledim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Leumruk Hocam , tesekkür ederim sizede zahmet verdik. Hemen indirip inceliyorum.:)

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. hisarbey,
14 nolu mesajdaki dosyayı güncelledim. Bir kaç ilave yaptım. Yeniden indirebilirsiniz.
Metnin gelmesi için G5 hücresine öğrenci numarasını girmelisiniz ya da öğrenci isimlerinin üzerine gelerek çift tıklamalısınız.
Bir kaç uyarı mesajı ekledim. Deneyince msjların işlevini çıkarabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2003
Tesekkür ederim üstadim ... Çok emeginiz gecti.Hemen indiriiiiiyorum.:)