• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MS Query ile aynı çalışma kitabından veri sorgulama

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010 & ACCESS 2007 ENGLISH
Herkese Selamlar;

Şu şekilde bir sorunum var. Bir sayfada bulunan verileri SQL ile istenilen şekilde süzüp başka bir sayfada görüntülemek mümkün mü?

MS Query ile başka bir çalışma kitabını veri kaynağı olarak gösterip, verilerimi SQL ile süzüp, başka bir çalışma kitabında tablo olarak oluşturabiliyorum.

Bunu aynı çalışma kitabında uygulamam teknik olarak mümkün mü? Yada MS Q uery haricinde başka bilmediğim bir yolu var mı?

Çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Zeki Bey merhaba,
Sitede bu konudaki çalışmalarınızı yakından biliyorum ve gerçekten kendi kendime "Umarım Zeki Gürsoy sorumu görür" diyordum :)

Peki nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Biraz yol gösterirseniz gerçekten çok iyi olur.

Sorunum: MS Query için kullandığım çalışma kitabını ( yani sorgu sonucunda oluşan sonuçların listeleneceği veri kitabı aynı zamanda )veri kaynağı olarak belirttiğim zaman, dosyayı başka bir bilgisayara gönderdiğim zaman sorun çıkmaz mı? Çünkü dosya benim bilgisyarımda "data source" olarak tanımlıyken , diğer bilgisayarda "data source" olarak tanımlı olmayacak. Sonuçların listelendiği tabloyu refresh yaptığım zaman bir güncelleme olmayacak.

Aslında sormak istediğim, çalışma kitabı hiçbir bağlantı olmadan başka bir sayfadaki verileri SQL ile başka bir sayfada "table" olarak göstercek ve ben her refresh yaptığımda yeni verilere göre güncellencek.

Lütfen yanlışım veya eksik bildiğim varsa düzeltir misiniz?

Merhaba,

Bazı konularda anlaşmamız gerek. MS query, çalışma gereği dosyamıza bir "bağlantı" ve "pivot table" ekler. Bağlantı da bir connection string içerir ki, bu da sabittir. Bu bağlntıda bir de command(komut) bulunur. Bu, bir sql cümlesi veya tablo sorgusu olabilir.(Oluşturmanıza bağlı olarak)

Buna göre şunu kendinize sormanız gerek: "Bu dosyayı başka bir dizine veya başka pc ye taşırsam neyi güncellemeliyim?"

Anlaşılacağı gibi conn. string teki dosya yolunu elle düzeltmeniz yeterli. Sonrasında yapılacak refreshler düzgün çalışacaktır.

Bağlantıyı düzenlemek için "Veri" menusunden "Bağlantılar" butonundan ulaşın.

Zeki Bey,

günlerdir foruma giremiyordum, cevap yazamadım.

Yardımınız ve fikriniz için teşekkür ederim.

Geri