• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mouse İşaret Takip

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim Excel ile ilgili birkaç tuhaf sorum olacak. Bu konuda yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum deyip ve mevcut sorular içinde elimde olan en kolay sorudan başlıyorum.

Resimde de görmüş olduğunuz gibi çalışma sayfası için de Mouse hangi hücreye sürüklenirse hücrenin bulunmuş olduğu satır ve sütun turuncu bir renk ile belirtiliyor. Acaba bunun nasıl yapıldığını bilen var mıdır?

Ekli dosyalar

• mouse isaret takip.jpg
    mouse isaret takip.jpg
    64.8 KB · Görüntüleme: 19
Merhaba,

Bir örnek, incelermisiniz. Forumda arama yaparsanız çok daha fazla örnek bulabilirsiniz.

http://www.excel.web.tr/f48/hucre-secildioinde-satyr-ve-sutunun-renklenmesi-t120971.html

.

Selamlar Ömer bey öncelikle ilgilenmiş olduğunuz için tekrardan teşekkür ederim. Bu göndermiş olduğunuz örneğe bakmıştım. Benim istediğim, bu resimdeki gibi dinamik olacak mouse işareti hangi hücreye giderse, renkte o hücreye ait satır ve sütunu belirtmesi lazım

Kodları denediniz mi? Bu istediğinizi kodlar yapıyor. Sadece alanı değiştirmeniz yeterli olacaktır.

Dosyanıza uygulayamazsanız küçük bir örnek ekleyip alanları açıklarsanız, uyarlamaya çalışırım.

Ömer bey stajyerliğimin ilk günleri bir sürü isatatiksel hesaplama var incelemem gereken ve işin kötü yanı bu güne kadar Excel'e pek vakit ayırmadım ve daha bunun gibi karmaşık bir kaç sorum daha olacak nasıl yapacağımı bilmiyorum :(

Bir de bu renkler sabit durmuyor mouse ile hangi alan giderseniz onlar da aynı anda sizi takip ediyor satır ve sütun olarak

Eki inceleyin. A1:K10 aralığındaki hücreleri fare ile seçin.

Eğer renk değişimi sizde olmuyorsa makro güvenlik ayarınız yüksek demektir. Ayarlardan düşük seçeneğini işaretleyin daha sonra dosyayı kapayıp açın ve tekrar deneyin.

.

Ekli dosyalar

Ömer bey gerçekten bravo size minettarım bir umut göründü yani umutsuzca bekleyişime :) Evet baktım istediğim gibi olmuş şimdi bunu kendi çalışma bunu kendi çalışma sayfama nasıl aktaracam acaba bir de renk tonu turuuncu olmuş olsa daha hoş durur gibi resimdeki gibi

Sayfa adı üzerine sağ klik yapıp "kodları görüntüle" diyerek kodları görebilirsiniz. Bu kodları kopyalayıp kendi dosyanıza ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırın ve kodlarıdaki aralıkları kendinize uyarlayın.

Renk kodu turuncu için; kodlardaki 48 gördüğünüz 2 bölümede 44 yazıp deneyin.

.

Geri