• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mouse ile veri taşıma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugur111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 -Tr
Arkadaşlar;

Birşey öğrenmek istiyorum. Userformda bulunan listviewdeki seçtiğimiz satırı mouse yardımı ile bir textbox içine taşıma mümkün mü?Taşınan veri listviewden eksilecek.Yada bu uygulamayı ne ile sağlayabilirim .

İyi geceler.

Levent hocam ellerinize sağlık çok hoş olmuş konuyu gördüğümde cevap çıkmayabilir diye düşünmüştüm ama demekki bunun da yolu varmış:)

Teşekkür ederim Sn peleryn. Listview nesnesi sürükle-bırak uygulamasının en kolay yapıldığı nesnelerden biridir. Dosyayı inlemişseniz hiç bir kod kullanmadan sadece mevcut özelliklerin ayarlanması ile sonuç elde edildiğini görebilirseniz.

Levent Bey , teşekkür ederim . Acaba textboxa taşınan veri istenildiğinde listviewe geri taşına bilinir mi?
Sağolun

mouse ile taşınan veri

Levent hocam,
Örneğiniz benim için çok faydalı oldu ancak , bazı noktalarda yardımınıza ihtiyacım var.

1.Listviewden aldığım veriyi bir textboxa taşıdıktan sonra textboxtan onu tekrar mouse ile listviewe taşınabilir mi?
2.Listviewdan taşınan satırı textboxta örnek olarak birinci satırı taşıdığımızda ,textboxta önce 4.sütundaki veri 729,altına 1.sütundaki 34 onun altına AB altına 3200 en alta ABC verisinin gelmesini sağlayabilirmiyiz ?bu madde program için çok önemli
TEXTBOXTA GÖRÜNECEK ÖRNEK:

729
34
AB
3200
ABC

3.Listviewdeki headlardaki sorunu çözemedim.başta bir boşluk var bir türlü düzenleyemedim.

Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Levent hocam,
Örneğiniz benim için çok faydalı oldu ancak , bazı noktalarda yardımınıza ihtiyacım var.

1.Listviewden aldığım veriyi bir textboxa taşıdıktan sonra textboxtan onu tekrar mouse ile listviewe taşınabilir mi?
2.Listviewdan taşınan satırı textboxta örnek olarak birinci satırı taşıdığımızda ,textboxta önce 4.sütundaki veri 729,altına 1.sütundaki 34 onun altına AB altına 3200 en alta ABC verisinin gelmesini sağlayabilirmiyiz ?bu madde program için çok önemli
TEXTBOXTA GÖRÜNECEK ÖRNEK:

729
34
AB
3200
ABC

3.Listviewdeki headlardaki sorunu çözemedim.başta bir boşluk var bir türlü düzenleyemedim.

Şimdiden emekleriniz için teşekkür ederim

Arkadaşlar 3.sorum çözüldü . Diğerleri ile ilgili hala yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Geri