• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Modüle1 Aktif/ Devre dışı..!

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba
Modül1 kodlar diğer kodların çalışmasına engel oluyor, dolayısıyla modüle 1 deki kodlar sürekli kullandığım bir kod değil ama kodlar çok önemli, modüle1 sürekli olarak devre dışı bırakmak istiyorum sadece gerekli olduğunda çalıştırmak bunu butonla yapmak mümkün müdür.
Yani butonu tıklatınca devre dışı, tekrar tıklatınca aktif yapmak gibi…

Merhaba

Bu şekilde deneyin.

Kod:
Public x As Integer
Sub makrom()
If x = 1 Then
MsgBox "Merhaba"
End If
End Sub
Kod:
Private Sub ToggleButton1_Click()
    If ToggleButton1 = True Then
        x = 1
Call makrom
    Else
        x = 0
    MsgBox "makro çalışmayacak"
    End If
End Sub

Merhaba Uzman Hocam,
Kodlar için teşekkür ederim. Bu kodları modüle mi eklemem gerekiyor. Biraz açıklama yaparsanız sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Uzman Hocam,
Kodlar için teşekkür ederim. Bu kodları modüle mi eklemem gerekiyor. Biraz açıklama yaparsanız sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba
151 konu açmışsınız (her konu ortalama 20 mesaj, burasını geçelim)
Sorularınızın %79'u makro-vba ile ilgili.
Hâlâ kodları modüle mi ekleyeyim diye soruyorsunuz!

Merhaba

Genel bilgi mahiyetinde;
Bir modülü devre dışı bırakamazsınız, Bu modülde bulunan kodları belli koşullar sağlandığında çalıştırabilirsiniz.

Örnekte x değişkeni kullanılmış,
Bir başka yerde x değişkenine değer atanıyor, x=1 ise kod çalışıyor, x=0 ise kod çalışmıyor.
Bu şekilde kontrol mekanizması oluşturulabilir.

Merhaba Uzman Hocam
Toogle button ile ilk kez karşılaşıyorum, diğer butonlar gibi makro atayamıyorum. Şuan çalıştırdım sadece ilk clickte uyarı mesajı gelmiyor, ikinci clickte Makro çalışmayacak yazıyor, Fakat ben her iki clickte denedim. Makrolar diğer makro ile çakışıp aynı hatayı veriyor. Yapacağım işlemi doğrudan yapmak için modül içindeki kodları siliyorum, işlem bittikten sonra yeniden ekliyorum.

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Sanıyorum kendi dosyanıza uyarlamakta zorluk çekmezsiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Sayın uzman hocalarım, ilginizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Korhan beyin de konuyu aydınlatmasıyla beraber konu net bir çözüme kavuşmuştur.
Tekrardan teşekkür ederim.
İyi çalışmalar dilerim

Geri