netzone merhaba, ilgine teşekkür ediyorum.
2 nedeni var : arada bir parolayı değiştirmek istiyorum ve mümkünse excelin random özelliği ile parola üretmeyi kullanarak wifi şifresini değiştirmek istiyorum. diğer nedeni ise IP sıfırlama için.
Malesef VBA kodlamada öğrendiklerim bu site ile sınırlı. Sorunuzun çözümü için İnternet de bir takım işlemlerin yapılabilmesi için VBS, BAT dosyaları hazırlamışlar bulduğum dosyalar çok eski modemlere ait günümüz modemlerinde daha önce test emiş ve sonuç alamamıştım. Bana kalırsa istediğiniz değişiklikleri yapmak için En pratik yol Web arayüzünü kullanmak olacaktır.
Evde yokken bazı işlemleri uzaktan da yapmak istiyorum (Servis sağlayıcınızın modeminiz üzerinde yaptığı işlemler gibi) diyorsanız TELNET kullanmanız gerekir.
IP Sıfırlama olarak tanımladığınız işlem sizin Local ağda bulunan IP'niz ile ilgili komutlardır. Modeminizin aldığı IP yi bu şekilde sıfırlayamazsınız. Bunun İçin;
- Modemi kapatıp açabilirsiniz
+ Local Modem IP'nizi öğrenip (192.168. . )
_____- Modem arayüz ekranından modemi yenieden başlatabilirsiniz.
_____- Telnet ile modeminize erişip *Reboot komutu verebilirsiniz.
Şifrenizi oluştururken excel ile oluşturabileceğiniz şifreyi kullanabilirsiniz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.