• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

min max değerler arasında rastgele sayı üretme

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
sanırım yanlış yerde konu açtım daha evvel
örnek tabloda belirttiğim gibi parça kodlarını girdiğimde o parça koduna ait ölçü değerleri içinde rast gele sayılar yazmasını istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

sanırım yanlış yerde konu açtım daha evvel
örnek tabloda belirttiğim gibi parça kodlarını girdiğimde o parça koduna ait ölçü değerleri içinde rast gele sayılar yazmasını istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim iyi çalışmalar

.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Ben size iç çap için örnek kod vereyim siz genişletirsiniz. Takılırsanız bakarız.

Kod:
'iç çap
dn:
yz = (Range("a10").Value - 5)
yz2 = (Range("a10").Value + 5)
Randomize
no = Int((yz2) * Rnd + 1)
If no < yz Then GoTo dn
Range("b10").Value = no / 10

Geç kalmışım. :)

yapmış olduğunuz dosyaya göz attım ancak şöyle bir sorun var sayfanın herhangi bir yerine bir sayı yazınca bile değerler değişiyor ben ise sadece parça kodu kısmına yazdığım zaman sadece o satırın değişmesini istiyordum böyle bir şey mümkünmü acaba

METİN

Geçen gün bana son göndermiş olduğunuz örnekle çok yardım cı oldunuz ama bir şey daha eklemem gerektii son sütıuna metin giriyorum ve alttaki çizelgeye kodu girdiğimde o parça koduna ait değerleri otomatik rastgele yazıyor buraya kadar herşey güzel ama en sonuna o koda ait parça adını da yazmasını istiyorum metin olarak şimdiden çok teşekkür ederim örnek gönderiyorum size

Ekli dosyalar

Geri