• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Microsoft Excel Yazısından Sonra Geen Tre (-) İaretini Kaldırmak

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2002
TÜRKÇE
Excel sayfasında sol üstte bulunan Microsoft Excel yazısından sonra gelen tire (-) işaretini kaldırmak istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum...

Açıklama için örnek dosya ektedir.

Bu örnek dosyada,

Mavi çubuk üzerindeki "Başlık" ile "Sol Üstteki Microsoft Excel Yazısını Değiştirme.xls" metinleri arasındaki tire (-) işaretini nasıl kaldırabiliriz?

Ekli dosyalar

Excel sayfasında sol üstte bulunan Microsoft Excel yazısından sonra gelen tire (-) işaretini kaldırmak istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum...

Açıklama için örnek dosya ektedir.

Bu örnek dosyada,

Mavi çubuk üzerindeki "Başlık" ile "Sol Üstteki Microsoft Excel Yazısını Değiştirme.xls" metinleri arasındaki tire (-) işaretini nasıl kaldırabiliriz?

Merhaba

Doğrusu merak ediyorum.Excelin buralarını değiştirmekle ne yapacaksınız?

kod:

Kod:
Sub test()
Application.Caption = "Başlık" & " Sol Üstteki Microsoft Excel Yazısını Değiştirme.xls"
ActiveWindow.Caption = ""
End Sub

Halit bey çok meraklıymışsınız:)

Halit bey yalnız mevcut dosyanın ismini bu formülle Sol Üstteki Microsoft Excel Yazısını Değiştirme.xls olarak manuel girmişsiniz.
Sıkıntı şurda başlıyor: Dosya ismini excelin kendisinin otomatik yazmasını fakat aradaki tire çizgisini yazmamasını istiyorum.

Halit bey çok meraklıymışsınız:)

Halit bey yalnız mevcut dosyanın ismini bu formülle Sol Üstteki Microsoft Excel Yazısını Değiştirme.xls olarak manuel girmişsiniz.
Sıkıntı şurda başlıyor: Dosya ismini excelin kendisinin otomatik yazmasını fakat aradaki tire çizgisini yazmamasını istiyorum.

Sizin yazmış olduğunuz kodu düzenlemiştim.

birde bu koda bakarmısınız.

Kod:
Sub 
Auto_Open()
Application.Caption = ThisWorkbook.Name
End Sub

Yukarıdaki kod olmadı galiba bunu denermisiniz.

Kod:
Sub Auto_Open()
Application.Caption = ThisWorkbook.Name
End Sub

Malesef yine olmadı. Sanırım sorumu tam olarak anlatamadım.
Microsoft Excel tarafından üstteki mavi çubukta; "ActiveWindow.Caption" ile "Application.Caption" arasında otomatik olarak tire (-) atılmakta. Ben bu otomatik olarak atılan tirenin kaldırılmasını istiyoum.
Sizin yaptığınız örneklerde tire kalkıyor fakat açık olan dosyayı kapatınca üstteki mavi çubukta hala dosyanın ismi (Application.Caption komutu ile belirlenen) gözüküyor.

Malesef yine olmadı. Sanırım sorumu tam olarak anlatamadım.
Microsoft Excel tarafından üstteki mavi çubukta; "ActiveWindow.Caption" ile "Application.Caption" arasında otomatik olarak tire (-) atılmakta. Ben bu otomatik olarak atılan tirenin kaldırılmasını istiyoum.
Sizin yaptığınız örneklerde tire kalkıyor fakat açık olan dosyayı kapatınca üstteki mavi çubukta hala dosyanın ismi (Application.Caption komutu ile belirlenen) gözüküyor.

Şimdi mevcut başlığı dosya açılırken makro ile değiştiriyoruz,başlığın eski haline dönmesi için dosyayı kapatırkende makro ile eski haline getirmek gerekiyor

Kodları ThisWorkbook 'un içine koy dene

Kod
Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Application.Caption = Application.Name & " " & ThisWorkbook.Name
End Sub

Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
Application.Caption = Application.Name
End Sub

Ekli dosyalar

Halit bey yardımınız için teşekkür ederim. So n verdiğiniz kodlara göre oluyor. Fakat bu seferde bu dosya açıkken başka bir dosya açıldığında mavi çubuk üzerinde iki dosyanında ismi gözüküyor. Hangi dosya açıksa sadece onun bilgisini mavi çubuk üzerinde gösterebilirmiyiz?

Halit bey yardımınız için teşekkür ederim. So n verdiğiniz kodlara göre oluyor. Fakat bu seferde bu dosya açıkken başka bir dosya açıldığında mavi çubuk üzerinde iki dosyanında ismi gözüküyor. Hangi dosya açıksa sadece onun bilgisini mavi çubuk üzerinde gösterebilirmiyiz?

Bu durumu ben çözemeyeceğim iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim..

Geri