• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Microsoft Equation 3.0 ile Oluşturulan Nesneyi İmage Nesnesine Çağırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BedriA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007, 32
Arkadaşlar,

Microsoft Equation 3.0 ile oluşturulan nesneyi userform üzerindeki İmage nesnesine çağırmaya çalışıyorum.
Nesne userforma geldikten sonra da başka bir sayfaya kaydetmek istiyorum.

Nesneyi Paint ile dönüştürüp öyle çağırmak mümkün ancak Paint nesneyi deforme ediyor.
Sayfadan alıp doğrudan userform üzerindeki nesneye aktarılabilirse harika olacak.

Ekteki dosyada ne yapmak istediğim daha iyi anlaşılır sanırım.
Bu soruna günlerdir çözüm arıyorum.

Konu İdris Serdar hocanın ve Halit3 hocanın ilgisini çeker umarım.

Selam ve saygılarımla.

Ekli dosyalar

Değerli Arkadaşlar,

Bir önceki mesajımda belirttiğim sorunu, Murat Osma hocanın daha önce forumda paylaştığı bir kod yardımıyla çözdüm. Şimdi başka bir sorun var.
Örnek dosya ekleyeceğim ancak önce izah etmeye çalışayım.

Userform üzerindeki Math Editörü Aç butonu ile Microsoft Equation 3.0 nesnesini Sayfa1'de açıyorum. Burada nesnemi oluşturuyorum. Sonra bu nesnemin üzerine tıkladığımda çıkan ve "KAT" ile başlayan formülü siliyorum; böylece nesnem resme dönüşüyor. Bu, ilk mesajımdaki sorunun çözümü...

Çalışmamda, Math Editör Butonu dışında, sürekli userformlar üzerinden işlem yapıyorum. Yani excel sayfalarını data dosyası olarak kullanıyorum. Kullanıcı bu sayfaları görmüyor. Ancak Mat Editör açıldığında Sayfa1 mecburen açılıyor. Diğerlerini gizlemek mümkün. Bu noktada:

Sayfa1 de işim bitip "Kaydet" dediğimde Userform'a dönebilir miyim? Buton ile mümkün ama buton kullanmadan mümkün mü?

Veya Sayfa1'i standart sayfa görünümünden mümkün mertebe sıyırıp bir buton koymak çözüm olabilir mi?

Dönebilirsem eğer userforma, Şablona Aktar butonuyla oluşturduğum resmi "şablon" isimli sayfama aktarmak istiyorum. Aktarma butonu Halit Hoca'nın bir koduyla sorunsuz çalışıyor.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Selam ve saygılarımla.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bu dosyayı incele
bu silmeye ve kayıta gerek kalmadı
Kod:
'rTemp = ThisWorkbook.Path & "\" & Me.ComboBox1.Text & ".jpg"
'Kill rTemp

sayfa3 ve sayfa4 irdele

Ekli dosyalar

Geri